Οι εθελοντές πυροσβέστες του Ζυγού ζητούν τη στήριξη μας

 Οι εθελοντές πυροσβέστες του Ζυγού ζητούν τη στήριξη μας

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Ζυγό συμμετείχε το πυροσβεστικό όχημα του Φυσιολατρικού Ομίλου μαζί με εθελοντές πυροσβέστες.

Όλοι από την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρήθηκε να προβληθεί η δράση ώστε να ενισχυθεί. Η εθελοντική πυροπροστασία στο Ζυγό τα Καλοκαίρια έχει παρελθόν. Χάρη στην ευαισθησία των ανθρώπων για το δάσος που βρίσκεται κοντά στο χωριό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Καθημερινή σχεδόν παρουσία εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. Πέρσι και την εποχή των πυρκαγιών στον Έβρο, η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη φύλαξη του δάσους. Ήταν η εποχή που η Πυροσβεστική Καβάλας βρίσκονταν και στον Έβρο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ντέμης Κοτσακίδης που έως πρόσφατα ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Ζυγού μας εξηγεί: « Οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Επιλέξαμε κάποιοι από αυτούς να κάνουν παρέλαση ώστε να προβληθεί η προσπάθεια.

Το όχημα που διαθέτουμε έχει έξοδα. Ο Δήμος Καβάλας κάνει ότι μπορεί. Αυτό δεν αρκεί. Ζητάμε από ιδιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια. Υπάρχει μια ανταπόκριση αλλά ζητούμε κι άλλη βοήθεια. Αν μας βοηθήσουν οι συνθήκες και με διαθέσιμους αρκετούς εθελοντές, μπορεί να αγοράσουμε και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα. Θέλουμε όμως στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα».

Προ λίγων μηνών και για τον ίδιο λόγο η προσπάθεια είχε στηριχθεί ως εξής:

«Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Ζυγού- Κρυονερίου Καβάλας μέλη και φίλοι τού συλλόγου είμαστε ευγνώμονες και χαρούμενοι για την ανακατασκευή τού πυροσβεστικού μας οχήματος. Χαρούμενοι γιατί έχουμε στα χέρια μας ένα στολίδι όχι μόνο οπτικά αλλά και επιχειρησιακά (φύλαξη- πυρόσβεση) αλλά και ευγνώμονες για τούς φίλους χορηγούς μας.

Τον  κ. Κολεσίδη Χρήστο (ΣΙ.ΒΙ.ΚΑΤ) τεχνικά μεταλλικά έργα 2510 392227  πού έβαψε το όχημά μας. Την κα. Παναγιώτογλου Κατερίνα διαφημιστικά LOUD OUTDOOR ADVETISING τηλ. 6947815787 για τα  αυτοκόλλητα λογότυπα (συλλόγου κ Πολιτικής Προστασίας). Την κα. Παναγιώτογλου Κατερίνα διαφημιστικά LOUD OUTDOOR ADVETISING τηλ. 6947815787 για τα  αυτοκόλλητα λογότυπα (συλλόγου κ Πολιτικής Προστασίας)».

Διαβάστε επίσης