Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που φέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Υγιές ξεκίνημα, ελπιδοφόρο μέλλον», η Πανεπιστημιούπολη Καβάλας μετατράπηκε σ’ έναν ζωντανό «πυρήνα» εθελοντισμού και προσφοράς.
Δεκάδες φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η νέα γενιά δεν αρκείται σε λόγια – ενεργοποιείται, συμμετέχει, δίνει ζωή. Περισσότερες από 30 μονάδες αίματος και 20 δείγματα μυελού των οστών συλλέχθηκαν σε μία μόνο ημέρα, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ήταν το «κέρδος» της δράσης: η διά ζώσης γνωριμία των νέων με την αξία και το ήθος του εθελοντισμού.
Η σχετική ανάρτηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας αναφέρει:
«Υγιές ξεκίνημα, ελπιδοφόρο μέλλον. Τι πιο ωραίο αυτό το μήνυμα να το κάνεις πράξη με την σημερινή αιμοδοσία στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας και το μέλλον, η νεολαία μας να δίνει το παρόν. ..
Πάνω από 30 ασκούς αίματος και 20 δείγματα επιχρίσματος μυελού των οστών… Το κέρδος μεγαλύτερο διότι οι νέοι μας μάθανε δια ζώσης το εθελοντικό έργο της αιμοδοσίας.
Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και προσωπικά την Θεοφιλίτσα Τοπτσή που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Το τμήμα αιμοδοσίας Καβάλας, τον Ερυθρό Σταυρό και κυρίως τα παιδιά, τους φοιτητές, την νεολαία μας».



