• 25 Απριλίου 2024,

Οι γονείς συχνά απέχουν από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων γονέων- κηδεμόνων

 Οι γονείς συχνά απέχουν από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων γονέων- κηδεμόνων

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο (σχολικό κτίριο επί της οδού Ομονοίας) προσπάθησε ανεπιτυχώς χθες να επανέλθει με το σύλλογο γονέων κηδεμόνων των μαθητών του. Προγραμματίζεται επαναληπτική διαδικασία (επαναληπτική γενική συνέλευση) την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα προκειμένου ο υφιστάμενος σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει. Γεγονός σημαντικό για το σχολείο. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Για πολλούς λόγους όλοι σχεδόν οι σύλλογοι γονέων κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας έχουν τα ίδια προβλήματα. Τις ίδιες αγωνίες. Καλούν σε γενική συνέλευση αλλά η προσέλευση είναι περιορισμένη. Ξανακαλούν, η προσέλευση είναι οριακά ικανοποιητική. Πολλές φορές δεν γίνεται καθόλου ψηφοφορία αφού «επιστρατεύονται» γονείς προκειμένου να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Κι είναι συχνά τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

Παίζει ρόλο η καθημερινή αγωνία των οικογενειών να ρυθμίσουν άλλα θέματα και άλλες προτεραιότητες τους. Παίζει ρόλο το γενικότερο περιβάλλον που δεν ευνοεί. Οι σύλλογοι γονέων πάντα είχαν τέτοια προβλήματα. Πολύ περισσότερο τώρα. Τώρα που ο πατέρας ή η μητέρα «τρέχουν» για άλλα. Ωστόσο κάθε σχολείο πρέπει να έχει σύλλογο γονέων για να μπορεί να πιέζει, να λύνει τα προβλήματα. Που κι αυτά ούτε λίγα είναι, ούτε σπάνια. Υπό αυτές τις συνθήκες οι γονείς πρέπει να βάλουν στο πρόγραμμα τους και το συγκεκριμένο σύλλογο. Τον κάθε σύλλογο. Εκεί που φοιτούν τα παιδιά ή το παιδί τους.

Για την επιβεβαίωση των προβλημάτων, είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που υπήρξε από το 15ο Δημοτικό Σχολείο της Καβάλας: « Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στην προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καβάλας σας καλεί σε ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 17:30 στο χώρο του Σχολείου μας, με θέμα τις Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική για την ενδυνάμωση του Συλλόγου μας, προς όφελος της καθημερινότητας των παιδιών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους γονείς παρευρέθηκαν στη Γ.Σ. και να επισημάνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό η εκλογή του νέου Δ.Σ. να γίνει μέσα από μια διαδικασία κάλυψης της απαιτούμενης απαρτίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Σύλλογος δεν θα έχει την απαραίτητη υπόσταση, καθώς δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Σχολικό Συμβούλιο, αλλά και στην Ένωση Γονέων του Δήμου Καβάλας».

Διαβάστε επίσης