• 26 Απριλίου 2024,

Οι καταλήψεις έγιναν… κατάληψη

 Οι καταλήψεις έγιναν… κατάληψη

Οι πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενες καταλήψεις σε σχολεία μέσα στην πόλη της Καβάλας υπήρξαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προερχόμενες από κατοίκους πλησίον του 3ου Γυμνασίου (πρώην Θηλέων).

Αυτοί διαπίστωσαν κινητικότητα ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι έκλεισαν την είσοδο του σχολείου βάζοντας μπροστά σε αυτήν κάδους απορριμμάτων.

Και ενώ ήταν ολοφάνερο ότι το σχολείο δεν θα λειτουργούσε λόγω κατάληψης, οι καθηγητές κατάφεραν με διάλογο να πείσουν τα παιδιά. Όσοι είχαν την ιδέα και την πρωτοβουλία της κατάληψης υποχώρησαν και έτσι το μάθημα στο 3ο Γυμνάσιο έγινε κανονικά.

Η κατάληψη διήρκησε μόνο λίγα λεπτά της ώρας και ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ίδιες πληροφορίες προέρχονταν από το σχολικό συγκρότημα στο Φλωρέξ όπου συνυπάρχουν το 2ο Λύκειο με το 7ο Γυμνάσιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών έμεινε εκτός του σχολείου καθώς βρήκε την πόρτα της αυλής κλειστή. Αυτό ήταν πρωτοβουλία ομάδας μαθητών.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές που συνέχισαν την κατάληψη μέχρι και χθες το μεσημέρι, διαμαρτύρονταν για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Ζητούσαν η χρήση της μάσκας να μην είναι υποχρεωτική αλλά και λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατάληψη επιχειρήθηκε και στο 1ο Γυμνάσιο. Μία ομάδα μαθητών φέρεται να πήγε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο.

Τελικά οι μαθητές αποχώρησαν χωρίς να κάνουν πράξη ότι είχαν σχεδιάσει για λόγους που είχαν σχέση με το σύστημα συναγερμού το οποίο και ξαφνικά ενεργοποιήθηκε τρομάζοντας τα παιδιά. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας από νωρίς το πρωί της Δευτέρας παρακολουθούσε τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας όπου υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

 

Διαβάστε επίσης