• 7 Μαΐου 2024,

Οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης είναι αποφασισμένοι και ζητούν: Έργα και όχι λόγια

 Οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης είναι αποφασισμένοι και ζητούν: Έργα και όχι λόγια

Σε δύσκολη θέση θα βρεθούν αύριο το απόγευμα όσοι αιρετοί του Δήμου Καβάλας και της Π.Ε. Καβάλας συμμετάσχουν στη λαϊκή συνέλευση της Νέας Καρβάλης. Απέναντι τους θα είναι ένα κοινό, μεγάλο όπως όλα δείχνουν, που θα τους ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα. Έργα και όχι λόγια. Έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την μέτρηση της ρύπανσης. Δράσεις άμεσες και συνεχόμενες που δεν θα συντελέσουν ώστε το πρόβλημα να ξεχαστεί γρήγορα.

Υποτίθεται ότι προς αυτήν την κατεύθυνση ετοιμάζονται άπαντες, πολύ περισσότερο όσοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Οι κάτοικοι του χωριού. Όλη την ημέρα χθες στην Καβάλα υπήρξαν δηλώσεις- ανακοινώσεις- δελτία τύπου. Χωρίς να υποτιμούμε το περιεχόμενο τους, σημειώνουμε ότι στη Νέα Καρβάλη διαφορετική είναι η κατάσταση. Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής ζητούν απαντήσεις για το αύριο. Τις ζητούν εδώ και τώρα.

Απαραίτητος ο συντονισμός φορέων για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ συνεχίστηκε χθες η συζήτηση για τα περιβαλλοντικά θέματα της Νέας Καρβάλης και γενικότερα του δήμου Καβάλας. Βασική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Μιχάλης Καπέτης, συνεργάτης του Μάκη Παπαδόπουλου και της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας». Μεταξύ των άλλων ο κ. Καπέτης δήλωσε:

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Πρέπει να μάθουμε ποια είναι η ρύπανση και πώς να τη μετρούμε. Την ευθύνη του σταθμού μέτρησης της ρύπανσης την έχει η περιφερειακή ενότητα. Ξέρουμε ότι γίνονταν μετρήσεις έως το 2014. Θέλουμε ένα δίκτυο που θα μετρά σωστά και αξιόπιστα. Δε συμφωνούμε αυτή η διαδικασία να γίνεται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Χρειάζεται συντονισμός του δήμου Καβάλας, τη περιφερειακής ενότητας, του ΤΕΙ ΑΜΘ ή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση».

Ο Μιχάλης Καπέτης άσκησε και πάλι κριτική στη διοίκηση του δήμου επειδή όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε κάτι για την εκκρεμότητα. Ακόλουθα μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης που αναφέρθηκε σε σοβαρό θέμα μόλυνσης και παρατήρησε: «Άλλοι θα έπρεπε να είχαν κάνει ενέργειες και όχι ο δήμος Καβάλας» και συμφώνησε με τον κ. Καπέτη ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου διευκρίνισε ότι την ευθύνη και την υποχρέωση των μετρήσεων έχει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Σημείωσε ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διενήργησε δύο μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τονίζοντας ότι κάτι ανάλογο προβλέπει κι επιτρέπει το καταστατικό της δημοτικής επιχείρησης. Αυτό είναι που μας δίνει το δικαίωμα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

 

Διαβάστε επίσης