• 24 Απριλίου 2024,

Οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης συνεχίζουν ν’ ανησυχούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος

 Οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης συνεχίζουν ν’ ανησυχούν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος

Εκπρόσωποι της ομάδας πρωτοβουλίας φορέων και κατοίκων της Νέας Καρβάλης βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου. Στην πενταμελή ομάδα συμμετείχαν νεαρά άτομα που κατοικούν στη Νέα Καρβάλη, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος Νέας Καρβάλης Αντώνης Ιωσηφίδης.

Στις δηλώσεις τους, πριν από τη συνάντησή τους με τον κ. Μαρκόπουλο, περιέγραψαν τις ανησυχίες τους, όπως ακριβώς τις είχαν διατυπώσει στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος τον περασμένο Απρίλιο. Ο Γιώργος Τσαλδαρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης είναι αγανακτισμένοι επειδή στην περιοχή τους και στην ανατολική πλευρά της πόλης η μόλυνση είναι καθημερινή. Ο Γιώργος Τσαλδαρίδης σημείωσε ότι ακόμη και χθες η κατάσταση ήταν ανυπόφορη και ομιχλώδης και επεσήμανε ότι ο αντιπεριφρειάρχης είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις για το τι συμβαίνει. Ερωτώμενος σχετικά με τις μετρήσεις από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, διευκρίνισε πως όταν αυτές γνωστοποιήθηκαν σε μία μόνο περίπτωση από τότε που άρχισαν μέχρι σήμερα, ήταν περίοδος έντονων βροχοπτώσεων. Πρέπει, κατέληξε ο κ. Τσαλδαρίδης, να δούμε ποιους ρύπους μετρούμε και ποιους πρέπει να μετρούν.

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Μαρκόπουλο, ο Αντώνης Ιωσηφίδης είπε ότι πρέπει να τοποθετηθούν μετρητές ρύπων στις καμινάδες των εργοστασίων. Η μέτρηση από το σταθμό που βρίσκεται στην οροφή του εκκλησιαστικού λυκείου, υπογράμμισε ο κ. Ιωσηφίδης, είναι μια μπαρούφα.

Προσεκτικός στις δηλώσεις του Θόδωρος Μαρκόπουλος, επιφυλάχθηκε να μιλήσει αφού πριν συζητήσει με τους εκπροσώπους της Νέας Καρβάλης. Ρωτήθηκε ωστόσο σχετικά με τον εξοπλισμό της περιφερειακής ενότητας. Στη συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Μαρκόπουλος είχε υποσχεθεί ότι ο εξοπλισμός θα διορθώνονταν προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι. Φαίνεται όμως ότι στο μεσοδιάστημα κάτι ανάλογο δεν κατέστη δυνατό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους, πριν συζητήσει με τους εκπροσώπους της Νέα Καρβάλης, εξήγησε τα προβλήματα που υπάρχουν, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι γραφειοκρατικά και αφορούν για παράδειγμα στην προμήθεια ενός air condition και σχεδόν υποσχέθηκε ότι τον Ιανουάριο θα αρχίσει τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ένας από τους τρεις σταθμούς, που θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί σε οικίσκο στην κεντρική πλατεία.

 

Διαβάστε επίσης