• 26 Απριλίου 2024,

Υπεύθυνο κι εθελοντικό έργο των Γιατρών του Κόσμου

 Υπεύθυνο κι εθελοντικό έργο των Γιατρών του Κόσμου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μία ακόμη εθελοντική εξόρμηση των Γιατρών του Κόσμου, που στόχο είχε να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να απευθυνθούν στο εθνικό σύστημα υγείας ή σε ιδιώτες γιατρούς. Η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου ήρθε στην Καβάλα έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, με την κινητή οφθαλμολογική μονάδα, προερχόμενη από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπου βρέθηκε νωρίτερα για τον ίδιο λόγο. Ενισχύθηκε δε από τον συμπολίτη γιατρό γυναικολόγο Θάνο Μπαρμπαγιάννη. Οφθαλμολογικές εξετάσεις έκανε η Αγγελική Σαλονικιού ενώ υπεύθυνος της εξόρμησης ήταν ο Θεοκλής Πιέρος.

Οι Γιατροί του Κόσμου της Καβάλας παραβρίσκονταν στη διαδικασία για την ομαλή εξέλιξή της και ειδικότερα οι κυρίες Αγνή Κοντονίκου, Λαμπρινή Ψωμά, Δέσποινα Σαββίδου και φυσικά η επικεφαλής Άννα Γιοβανιού. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Θεοκλής Πιέρος εξήγησε όλη την εθελοντική και απαραίτητη για την κοινωνία δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι Γιατροί του Κόσμου, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το καβαλιώτικο παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου, εξηγώντας ότι κάθε φορά που οργανώνεται παρόμοια εξόρμηση στη δική μας περιοχή υπάρχει εξαιρετική προετοιμασία, έτσι οι εξετάσεις εξελίσσονται ομαλά. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να εξετάζονται δωρεάν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Είναι μύθος αυτό που λέγεται, ότι δεν φροντίζουμε τους Έλληνες, επεσήμανε ο κ. Πιέρος. Παρέθεσε στους δημοσιογράφους την δράση συμπαράστασης των Γιατρών του Κόσμου κυρίως σε Έλληνες θύματα της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης