• 3 Μαΐου 2024,

Οι Καβαλιώτικες παρουσίες στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

 Οι Καβαλιώτικες παρουσίες στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ


Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Η Καβάλα είχε τη δική της εκπροσώπηση. Σημαντική θα λέγαμε όσον αφορά των αριθμό των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, η Ελίνα Χριστοφόρου αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο και τερμάτισε με χρόνο 4 ώρες 25 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Η Χαρά Ζλατάνη αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα και τερμάτισε με χρόνο 1ώρα και 8 λεπτά. Στο ίδιο αγώνισμα έτρεξε η Άννα Νικολαΐδου και τερμάτισε με χρόνο 1 ώρα και τα λεπτά. Η Κωνσταντίνα Παρλαπάνη συμμετείχε στα 5000 μέτρα και κατετάγη στην 6η θέση της ηλικιακής κατηγορίας της με χρόνο 27 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα.

Ο Γιώργος Γκουντέλιας με εμπειρία όπως και η Κωνσταντίνα σε τέτοιες διοργανώσεις αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο και τερμάτισε με χρόνο 5 ώρες και 43 λεπτά. Οι δυο τους είναι μέλη του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας «Τάκης Χατζηγρηγορίου».

Στο Μαραθώνιο της Αθήνας έλαβαν μέρος και Αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας. Η Ευγενία Κετικίδου τερμάτισε στην κλασσική διαδρομή με χρόνο 5 ώρες και 12 λεπτά. Η Τίνα Χλωροπούλου έλαβε μέρος στα 5000 μέτρα και πέτυχε χρόνο 31 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον Μαραθώνιο ο Μάρκος Τσακίρης ο οποίος τερμάτισε σε 3 ώρες και 25 λεπτά. Επίσης θαυμάσια τα πήγε και ο Λεωνίδας Καλαποθάκος που στην ίδια διαδρομή πέτυχε 3 ώρες και 48 λεπτά. Ο Θεοχάρης Νάνος αγωνίστηκε και αυτός στο Μαραθώνιο και έζησε τη μοναδική εμπειρία. Τερμάτισε με χρόνο 3 ώρες και 57 λεπτά.

Ο Διονύσης Βερτεούρης αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο και τερμάτισε με χρόνο 4 ώρες και 22 λεπτά. Στον Μαραθώνιο αγωνίστηκε και ο Παναγιώτης Μαργιολίδης που πέτυχε χρόνο 4 ώρες και 5 λεπτά. Σημασία έχει ότι όλοι τους έκαναν μια σπουδαία προσπάθεια και τίμησαν την Καβάλα σε αυτή τη διαχρονική μεγάλη διοργάνωση. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους.

Διαβάστε επίσης