Οι λόγοι που ένας συνοικιακός σύλλογος αναστέλλει τις Καλοκαιρινές του δράσεις

 Οι λόγοι που ένας συνοικιακός σύλλογος αναστέλλει τις Καλοκαιρινές του δράσεις

Την Τρίτη η πρόεδρος του συνοικιακού συλλόγου Αγίου Λουκά κ. Μερόπη Παρασύρη ανακοίνωσε τη ματαίωση για φέτος του λαϊκού γλεντιού στη συνοικία κι έδωσε ραντεβού για το Φθινόπωρο ως προς τις άλλες δράσεις.

Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα μας κι εξήγησε για τους λόγους της απόφασης.

Η συνέντευξη

Ερ: Από τον συνοικιακό σύλλογο σας υπάρχει μια ανακοίνωση, τι λέτε ακριβώς;

Απ: Λέμε ότι δεν θα γίνει φέτος το καθιερωμένο πανηγύρι (λαϊκό γλέντι) που κάναμε κάθε χρόνο αυτή την εποχή, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.   Σεβόμενοι πάνω απ` όλα την ανθρώπινη ζωή και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί, δεν θα κάνουμε φέτος το πανηγύρι. Αναβάλλεται για του χρόνου. Ευχόμαστε να είμαστε όλοι γεροί και να ανταμώσουμε του χρόνου. Γινόταν το πανηγύρι κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου, στο πάρκο του Αγίου Λουκά.

Ερ: Τα χορευτικά τμήματα που έχετε θα σταματήσουν τις πρόβες για το καλοκαίρι;

Απ: Ναι θα σταματήσουν επίσης για λόγους ασφαλείας και θα ξεκινήσουμε το Φθινόπωρο. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ερ:  Πως περάσατε την περίοδο της καραντίνας σαν ένας συνοικιακός σύλλογος;

Απ: Δεν λειτουργούσε ο σύλλογος. Οι δραστηριότητες του είχαν σταματήσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίαζε διαδικτυακά για οποιαδήποτε αποφάσεις και θέματα. Μια πολύ σημαντική δράση που κάναμε την περίοδο της πανδημίας ήταν που ενεργοποιήσαμε τα μέλη μας που ξέρανε από ραπτική και κάναμε μάσκες υφασμάτινες, τις οποίες προσφέραμε στη δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» του Δήμου. Ήταν για μας μια δράση μέσα σε  όλη αυτή την αδράνεια που μας επιβάλανε.

Ερ: Επηρεάστηκαν και τα δικά σας οικονομικά; Πολλοί άλλοι σύλλογοι εξέφρασαν το παράπονο ότι δεν υπήρξε στήριξη.

Απ:  Αυτό είναι και δικό μας παράπονο.  Όλοι οι σύλλογοι οι οποίοι έχουν λειτουργικά έξοδα με τις συνθήκες αυτές δεν έχουν πλέον καθόλου έσοδα. Ούτε από τα πολιτιστικά τμήματα που έχουμε, ούτε από το πανηγύρι το οποίο φέτος δεν θα γίνει και ήταν ένα αξιόλογο έσοδο που έχουμε κάθε χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Νομίζουμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό και από το Δήμο και από την Κυβέρνηση και απ` όλους. Αν δεν βοηθηθούν οι σύλλογοι, θα σβήσουν χωρίς έσοδα.

Ερ: Πως θα επαναλειτουργήσετε τον Σεπτέμβριο; Είναι μια δύσκολη κατάσταση.

Απ: Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα ερωτηματικό.

Ερ: Δε γίνεται με τα υφιστάμενα μέτρα να κάνετε κάποιες από τις εκδηλώσεις που επιτρέπονται;

Απ: Είναι μεγάλο ρίσκο. Δε νομίζω ότι θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να εφαρμόσουμε τα μέτρα ασφαλείας.Στο πανηγύρι μας παρευρίσκονται 750 με 1000 άτομα κάθε χρόνο. Δεν ξέρουμε και πόσος κόσμος θα έρθει. Άλλος φοβάται, άλλος δεν φοβάται.Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ότι ο κόσμος που έρχεται κάθε χρόνο, θα έρθει και φέτος.

Ερ: Δεν είναι τελικά περίεργο που οι σύλλογοι ο ένας μετά τον άλλον, ανακοινώνουν… ραντεβού το Φθινόπωρο.

Απ: Ακριβώς. Οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν να λειτουργήσουμε. Τι να κάνουμε;

Το θέμα είναι ότι  η ανασφάλεια αυτή η οποία έχει δημιουργηθεί στον κόσμο. Άλλοι από φόβο δεν έρχονται, άλλοι θέλουν να έρθουν αλλά επειδή θα μαζευτεί κόσμος, το αποφεύγουν.  Υπάρχει μια γενική ανασφάλεια η οποία αποτρέπει τις δραστηριότητες μας.

 

Διαβάστε επίσης