Θα περιμένει για τον εξοπλισμό τεστ κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Πρίνου

 Θα περιμένει για τον εξοπλισμό τεστ κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Πρίνου

Απρόσμενη εξέλιξη παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες η προσπάθεια του Κέντρου Υγείας Πρίνου αυτό να αποκτήσει εξοπλισμό κατάλληλο ώστε να μπορεί να κάνει στους χώρους του τεστ κορωνοϊού.

Τα οποία όχι μόνο θα γίνονταν στο Κέντρο Υγείας αλλά τα αποτελέσματα των τεστ θα έβγαιναν πολύ γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος το προς διάθεση κατάλληλο μηχάνημα ήταν ένα.

Τελικά αγοράστηκε από το Νοσοκομείο Καβάλας. Προτιμήθηκε αυτό το μηχάνημα να αγοραστεί από το Νοσοκομείο για ευνόητους λόγους. Σε συνέχεια αυτής της απόφασης το Κέντρο Υγείας Πρίνου έμεινε χωρίς εξοπλισμό!

Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι τέτοιος εξοπλισμός δεν είναι άμεσα διαθέσιμος από τις εταιρίες που τον διαθέτουν και τον εμπορεύονται. Για αυτό και όπως παραδέχτηκε ο Θωμάς Αγγελόπουλος, θα πρέπει να μεσολαβήσει διάστημα αναμονής τουλάχιστον ενός μήνα. Τα σχέδια του Κέντρου Υγείας Πρίνου ήταν διαφορετικά. Περίμενε να προμηθευτεί εντός των ημερών τον εξοπλισμό για να μπορεί άμεσα να κάνει τεστ κορωνοϊού. Χρήματα υπήρχαν από δωρεές ιδιωτών. Προσωπικό επίσης.

Και ενώ το Κέντρο Υγείας Πρίνου παρέμενε σίγουρο για αυτήν την εξέλιξη, τα πράγματα όπως ήδη αναφέραμε περιπλέχθηκαν. Εν τω μεταξύ παραμένει στο νησί της Θάσου το ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ που κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. Τα δείγματα συγκεντρώνονται και ανά δυο ημέρες στέλνονται για ανάλυση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το συνεργείο του ΕΟΔΥ που θα μείνει όλο το καλοκαίρι στη Θάσο, κάνει 10 με 15 ελέγχους την ημέρα. Σχεδιασμός υπάρχει για το πώς θα ελεγχθούν και οι επισκέπτες του νησιού. Για αυτόν τον λόγο το συνεργείο σε συνεργασία με το Λιμενικό σώμα θα βρίσκεται στα λιμάνια της Θάσου κατά την άφιξη των επιβατών των φέρι μποτ. Ο έλεγχος θα γίνεται προαιρετικά.

Μέχρι τώρα, μας είπε ο κ. Αγγελόπουλος, από το συνεργείο του ΕΟΔΥ ελέγχθηκαν εκπαιδευτικοί στα Λιμενάρια και τον Πρίνο. Πάντως το συνεργείο ακολουθεί ένα καθημερινό πρόγραμμα και επεκτείνει συνεχώς την παρουσία του σε όλο το νησί της Θάσου.

Διαβάστε επίσης