Το ΤΕΕ ΑΜ κάνει ότι μπορεί αλλά καθυστερούν να συγκροτηθούν τα συμβούλια Αρχιτεκτονικής και ΣΥΠΟΘΑ

 Το ΤΕΕ ΑΜ κάνει ότι μπορεί αλλά καθυστερούν να συγκροτηθούν τα συμβούλια Αρχιτεκτονικής και ΣΥΠΟΘΑ

Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Απόστολος Παυλίδης κάνουν ότι μπορούν για τη συγκρότηση 6 υπηρεσιακών συμβουλίων, οι συνεδριάσεις και αποφάσεις των οποίων είναι απαραίτητες σε θέματα έκδοσης πολεοδομικών αδειών αλλά και αγοραπωλησιών ακινήτων σε όλο το Νομό.

Τα συμβούλια αυτά δεν λειτουργούν από τον Δεκέμβρη του 2019 έως σήμερα εξ αιτίας της γραφειοκρατίας και της απροθυμίας υπηρεσιακών παραγόντων να συμμετάσχουν στη σύνθεση τους. Πολλές φορές μάλιστα συμβούλια που τυπικά έχουν συγκροτηθεί δεν συνεδριάζουν επειδή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος! Σε μία τέτοια περίπτωση το ΤΕΕ ΑΜ προθυμοποιήθηκε να προετοιμάσει και να διαθέσει αίθουσα των γραφείων του.

Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Παυλίδης όλα τα συμβούλια άργησαν να συγκροτηθούν αφού αυτό έπρεπε να έχει γίνει τον περασμένο Γενάρη. Πρόκειται για το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και τα δύο ΣΥΠΟΘΑ. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι αυτά πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά για την ΠΕ Καβάλας και την ΠΕ Θάσου.

Άρα από δύο που ήταν (αρχιτεκτονικής και ΣΥΠΟΘΑ) γίνονται 3 (δύο ΣΥΠΟΘΑ, ένα αρχιτεκτονικής)και στην συνέχεια 6! Το ΤΕΕ ΑΜ πιέζει ώστε στη διάρκεια του έτους με υπουργική απόφαση να μειωθούν αλλά ως τότε ανακύπτει ζήτημα συγκρότησης. Το συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της ΠΕ Καβάλας συγκροτήθηκε και έχει συνεδριάσει μία φορά. Αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε» τόνισε ο κ. Παυλίδης που εξήγησε ότι επειδή οι υπάλληλοι είναι λίγοι και η δουλειά στην κάθε υπηρεσία αρκετή, οι υπάλληλοι δεν θέλουν να οριστούν μέλη κανενός συμβουλίου! Όσο τα συμβούλια δεν συγκροτούνται και δεν συνεδριάζουν δημιουργείται νέα καθυστέρηση στη διαδικασία των νέων οικοδομικών αδειών.

Και όχι μόνο σε αυτή τη δουλειά. Για τα ΣΥΠΟΘΑ η καθυστέρηση στη συγκρότηση και στις συνεδριάσεις είναι πρόβλημα παραδοσιακό για το Ν. Καβάλας. Τα προηγούμενα χρόνια αυτό ή αυτά τα συμβούλια δεν συνεδρίαζαν για πολλούς μήνες. Πάνω που υπήρξε συγκρότηση και συχνές συνεδριάσεις, έληξε η θητεία των μελών κι έτσι από τον Δεκέμβρη έπρεπε όλα να γίνουν από την αρχή.

 

 

Διαβάστε επίσης