Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών ζήτησε συνάντηση με Φιλόσογλου- Θυσιάδου

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών ζήτησε συνάντηση με Φιλόσογλου- Θυσιάδου

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας κ. Θόδωρος Χατζηχρήστος μίλησε στην Πρωινή και επιβεβαίωσέ τα προβλήματα που υπάρχουν στους επαγγελματίες της εστίασης, μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η Ομοσπονδία, οι οποίες είχαν κάποια αποτελέσματα. Μίλησε επίσης για όλα όσα η Ομοσπονδία προετοιμάζεται να κάνει για να ικανοποιηθούν κι άλλα αιτήματα των ίδιων επαγγελματιών.

Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος περιέγραψε ως σοβαρά τα θέματα που υπάρχουν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού επειδή όπως είπε για τα καταστήματα εστίασης σε αυτή την περιοχή υπάρχει ένα διαφορετικό καθεστώς. Σε σχέση με την εστίαση στην υπόλοιπη πόλη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επέρριψε ευθύνη όχι στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς όπως είπε η πολιτική που ακολουθεί ο ΟΛΚ για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων είναι πολιτική που τελικά του επιβάλλει το Ταμείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η πρώτη παρέμβαση που έγινε είχε επιτυχία καθώς τα χρήματα για τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων θα πληρωθούν σε δόσεις και όχι έως το τέλος Αυγούστου.

Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος θύμισε ότι υπάρχουν και αλλα αιτήματα από τους επαγγελματίες. Στην Πρωινή είπε: «Θα επιμείνουμε να υποστηρίζουμε και τα άλλα αιτήματα τους. Ζητήσαμε και θα έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο. Αυτοί έχουν διάθεση συνεργασίας. Καταλαβαίνουμε ότι τελικά η απόφαση για διευκολύνσεις ή και εκπτώσεις στα τέλη πρέπει να είναι πολιτική. Για αυτό και θα απευθυνθούμε στους βουλευτές προκειμένου αυτοί να πιέσουν το ΤΑΙΠΕΔ».

Μιλώντας για το κλίμα επανεκκίνησης και της τοπικής οικονομίας στην πόλη και το Νομό Καβάλας ο Θόδωρος Χατζηχρήστος μίλησε για φόβο που όπως είπε υπάρχει στον κόσμο σε σχέση με τον κορονοϊό.  Παρατήρησε επίσης ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας στο Νομό δεν έγινε με τη βοήθεια του καλού καιρού.

Αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία θα αλλάξει το μήνυμα στα 27 banner που έβαλε στην πόλη και σε κεντρικά σημεία του Νομού Καβάλας ώστε πλέον να καλωσορίζει τους τουρίστες που έρχονται στην περιοχή. Για αυτό και το μήνυμα που θα υπάρχει στα banner θα είναι γραμμένο σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες χωρών της Βαλκανικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του ΟΛΚ την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης