• 29 Απριλίου 2024,

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης ενημερώθηκαν και συζήτησαν για την έμφυλη βία (φωτογραφίες)

 Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης ενημερώθηκαν και συζήτησαν για την έμφυλη βία (φωτογραφίες)

Σε έναν κόσμο που η βία έχει γίνει σχεδόν καθημερινότητα, πολυεπίπεδα και με πρωτόγνωρες και ακραίες εκδηλώσεις, σε έναν κόσμο που οι έμφυλες παγιωμένες ανισότητες κυριαρχούν και η έλλειψη συναισθημάτων σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην αποξένωση των ανθρώπων και την αποστασιοποίηση τους από σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ο κίνδυνος της συνήθειας, της κανονικοποίησης και της υποβάθμισης φαντάζει πιο έντονος από ποτέ.

Από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα θα εξαρτηθούν πολλά που θα κρίνουν το αύριο. Η μεγάλη προσπάθεια που καλούμαστε να καταβάλουμε προϋποθέτει γνώση, μελέτη, σχέδιο, όραμα και ελπίδα. Χωρίς ελπίδα τα οράματα πεθαίνουν, χωρίς αγωνιστικότητα, διάθεση και συμμετοχή η ελπίδα κινδυνεύει.

H αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση… Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης διαφωνήσαμε, προβληματιστήκαμε, συγκινηθήκαμε, ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις αλλά συμφωνήσαμε στο ότι μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, μπορούμε να λειτουργούμε πιο σωστά απέναντι στους συνανθρώπους μας, μπορούμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε περισσότερο.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό! Άλλωστε η προσωπική εξέλιξη και η κοινωνική πρόοδος είναι στενά συνδεδεμένες. Στο ερώτημα ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, η απάντηση είναι τώρα!

Με αφορμή την παρουσίαση της εισήγησης μας με τίτλο «Έμφυλη βία: Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά», νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για την αμφίδρομη επικοινωνία που επετεύχθη. Οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά την προσοχή που της αρμόζει.

Έχει σίγουρα πολλά να μας πει, πολλά να μάθει και ακόμα περισσότερα να μας διδάξει… Ευχαριστούμε από καρδιάς τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης κα Ελένη Κωστοπούλου για την τιμητική της πρόσκληση.

Κυρίως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες (περίπου 280) που συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται…

Η πράξη με τίτλο “Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Καβάλας” εντάσσεται στο πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027” και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ+.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης