Οι μαθητές του ΓΕΛ Χρυσούπολης ενημερώθηκαν για θέματα έμφυλης βίας (φωτογραφίες)

 Οι μαθητές του ΓΕΛ Χρυσούπολης ενημερώθηκαν για θέματα έμφυλης βίας (φωτογραφίες)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τη Δευτέρα 28/11/2022 πραγματοποιήθηκε από τη νομική σύμβουλο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας εισήγηση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης, με τίτλο «Έμφυλη βία: οι προκλήσεις για τη νέα γενιά».

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και ανέδειξε το σοβαρό φαινόμενο της έμφυλης βίας, ένα φαινόμενο διαρκώς υπαρκτό και δυστυχώς ευρύτατα διαδεδομένο.

Στόχος της ως άνω εισήγησης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα έμφυλης βίας, καθώς και η συνειδητοποίηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει και δε δικαιολογείται να υπάρχει ανοχή στη βία σε καμία μορφή και σε κανένα είδος της. Παρουσίαση ειδών-ανάλυση μορφών-αίτια-τρόποι διαχείρισης-αντιμετώπιση.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης, και ιδιαιτέρως την κα Καζακίδου Στέλλα-φιλόλογο ειδικής αγωγής για την τιμητική πρόσκληση, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης