• 30 Απριλίου 2024,

Οι μεγάλες κυρίες του γυναικείου Καβαλιώτικου Μπάσκετ (photostory)  

 Οι μεγάλες κυρίες του γυναικείου Καβαλιώτικου Μπάσκετ (photostory)  

Στην Καβάλα δεν υπάρχει μόνο το ανδρικό μπάσκετ και η παρουσία της Ένωσης στην Α1 κατηγορία ή και σε άλλες μεγάλες εθνικές κατηγορίες.

Επίσης παλαιότερα ο ΑΟΚ, ο Αστέρας και ο Ηρακλής που έβγαλαν πολλά ταλέντα ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν και η παρουσία της Αγίας Βαρβάρας τα τελευταία χρόνια.

Το γυναικείο μπάσκετ μπορεί να μην έχει την ίδια προβολή και δημοτικότητα αλλά σίγουρα και σε περασμένες εποχές έφτασε στο σημείο να έχει ομάδα στην Α` Εθνική (Αστέρας).

Επίσης η Ένωση έπαιξε μέχρι την Α2 κατηγορία.

Μεγάλες παίκτριες σαφώς και έβγαλε. Αδικημένες αρκετές από τις συνθήκες της εποχής. Επίσης από το γεγονός ότι πάντοτε το γυναικείο μπάσκετ ήταν παραμελημένο. Το σίγουρο ότι έβαλαν τη σφραγίδα τους  με την παρουσία που είχαν.


Ας δούμε τις  σπουδαιότερες παίκτριες που έβγαλε το Καβαλιώτικο Γυναικείο Μπάσκετ.    

1) Λίλη Τσιομποτάριου: Ρουμάνα που ήδη έχει κάνει καριέρα στη χώρα της.

Στην Καβάλα ήρθε λόγω του γάμου της με τον Κώστα Προσπαθόπουλο.

Δυάρι, καλή σκόρερ. Με τον Αστέρα έπαιξε στην Α1 κατηγορία(1989-1990) ενώ διετέλεσε και προπονήτρια.

2) Μαίρη  Μιχαηλίδου: Αγωνίζεται ακόμη και τώρα στον Αστέρα Καβάλας.

Ασταμάτητη. Σπουδαία παρουσία  στον Αστέρα της Α` Εθνικής  κατηγορίας με προπονητή τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Νίκο Καλφόπουλο. Αγωνίστηκε και στον ΒΑΟ Θεσσαλονίκης (Α`Εθνική και Β` Εθνική).

Από τις καλύτερες διαχρονικές σκόρερ που έβγαλε το Καβαλιώτικο Γυναικείο Μπάσκετ.

3) Φωτεινή Ραζάκου: Πλέι μέικερ στον Αστέρα της Α1 το 1989.

Γέννημα θρέμμα του Καβαλιώτικου μπάσκετ. Σταμάτησε  μετά την Α1 λόγω σπουδών στη Θεσσαλονίκη.

4) Μαντώ Παλλάδα: Τώρα αγωνίζεται στους Πάνθηρες ενώ είναι και στο προπονητικό τιμ της Αγίας Βαρβάρας. Αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 με ύψος 1,83. Καριέρα και εκτός Καβάλας με την ΕΟΣ, τους Τιτάνες Δράμας και στην Α1 με την Κομοτηνή.  Στην Καβάλα έπαιξε στην Ένωση και στον Αστέρα.

5) Ελένη Κωνσταντινίδου: Ήρθε από τη Δράμα και στέριωσε στην Καβάλα αφού εκτός του ότι έπαιξε μπάσκετ στον Αστέρα και στην Ένωση, συνέχισε και ως προπονήτρια στην ίδιες ομάδες.

Μεγάλο πάθος και ψυχή στο παιχνίδι της. Διακρινόταν στα τρίποντα.

6) Σίσυ Γκόφα: Με τον Αστέρα αγωνίστηκε στην Α` Εθνική κατηγορία το 1989.

Η Σίσσυ γέννημα θρέμμα του Καβαλιώτικου Μπάσκετ. Αγωνίστηκε στη θέση της σέντερ.

7) Παπαδοπούλου Μαρία: Αγωνίστηκε με Αστέρα και με Ένωση στην Α2 κατηγορία στη θέση της σέντερ.

Εκτός Καβάλας αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Κομοτηνή και Χίο(Α2) όπου αγωνίζεται ακόμη τώρα.

8) Μυρτώ Σταμπουλίδου:  Γνήσιο ταλέντο. Στην Καβάλα αγωνίστηκε στον Αστέρα και στην Ένωση. Διεθνής με την Εθνική Νεανίδων και την Εθνική Νέων Γυναικών.

Στη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη και του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια και λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας αγωνίστηκε σε συλλόγους της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

9) Θεοδώρα Νταϊδου: Διεθνής με την Εθνική Κορασίδων όπου έπαιξε ακόμη και σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 1995. Γεννημένη στις 23/6/1979.

Μεγάλο ταλέντο. Στον Αστέρα έπαιξε το 2004-2005 ενώ πριν  φόρεσε τη φανέλα ομάδων ακόμη και της Α1 όπως ο ΜΓΣ Απόλλων και ο Παναθηναϊκός.

10) Μαρία Αυγουστίνου: Στον Αστέρα ξεκίνησε και έπαιξε στην Α2.

Μετά πήγε στον Αρη Θεσσαλονίκης. Έπαιζε στις θέσεις 3 και 4. Ακόμη έπαιξε και στο Γερμανικό Μπάσκετ.

11) Γιάννα Ιωακειμίδου: Με τον Αστέρα (Β` Εθνική, Α2 κατηγορία ) και την  Ένωση(Α2 κατηγορία). Αγωνίστηκε και στην Αλεξανδρούπολη.

Σουτινγκ γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα.

12) Καίτη Κοκκίνου: Αγωνίστηκε στην Α` Εθνική με τον Αστέρα το 1989 ενώ συνέχισε και στη Β` Εθνική.  Ήταν δυάρι με οργανωτικές ικανότητες. Γέννημα θρέμμα του Αστέρα.

13)  Ζωή Χοβανεσιάν:  Έπαιξε στον Αστέρα το 2007-2008 στην Α2 κατηγορία.

Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ. Αρμένισα στην καταγωγή.

14) Σωτηρία Μαρίνου: Από την Καστοριά στον Αστέρα το 2005 όπως ήταν και η πρώτη σκόρερ της ομάδας και δεύτερη σε όλα το πρωτάθλημα. Πολύ καλή σουτέρ. Για ένα χρόνο στην Καβάλα.

15) Τασούλα Ακιόζογλου: Ακόμη μια παίκτρια του Αστέρα που έπαιξε στην ομάδα της Α` Εθνικής, γράφοντας τη δική της ιστορία με τα υπόλοιπα τότε κορίτσια.

Διαβάστε επίσης