Σύντομη συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του Νοσοκομείου (φωτογραφίες)

 Σύντομη συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του Νοσοκομείου (φωτογραφίες)

Σύντομη, ουσιαστική, συμβολική και νόμιμη (με ή χωρίς εισαγωγικά) ήταν η κινητοποίηση του σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων (σωματείο του ΠΑΜΕ) που έγινε το πρωί της Τρίτης 7 Απριλίου στην είσοδο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καβάλας.

Μια κινητοποίηση για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της παγκόσμιας μέρας υγείας. Σε αυτήν συμμετείχε και γιατρός του νοσοκομείου, της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΙΠΑΚ.

Αρχικά έξω από το Νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε όσους κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Τα μέλη του σωματείου προσήλθαν βαδίζοντας, εξήγησαν το λόγο της παρουσίας τους κι η αστυνομική δύναμη κατανόησε ότι επρόκειτο για κάτι σύντομο.

Αμέσως μετά τα 5-6 άτομα άνοιξαν πανό ευρισκόμενα στην κεντρική πύλη. Έκαναν δηλώσεις, γενικές και όχι ειδικά για τον κορωνοϊό, κι αποχώρισαν. Σε ερώτηση για την άδεια που είχαν για την έξοδο από την κατοικία τους, απάντησαν ότι είχαν βεβαίωση για την επίσκεψη τους στο Νοσοκομείο. Την οποία ζήτησαν και είδαν οι αστυνομικοί.

Στις δηλώσεις τους όλοι αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας. Την υποστήριξη με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του ΕΣΥ, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και την ακόμη πιο αποτελεσματική προστασία των εργαζόμενων και τον αυτοαπασχολούμενων που θίγονται από τα μέτρα πρόληψης.

Διαβάστε επίσης