Οι νέοι ενημερώνουν για τις αυριανές εκλογές

 Οι νέοι ενημερώνουν για τις αυριανές εκλογές

Τα περίπτερα των εκλογών που λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες στην κεντρική πλατεία δεν ήταν λίγα. Ήταν πάρα πολλά. Ένα από αυτά θα λειτουργήσει ακόμα και την Κυριακή το πρωί (αύριο). Πρόκειται για το περίπτερο που ενημερώνει για τις ευρωεκλογές. Η πρωτοβουλία είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το περίπτερο όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε στην κεντρική πλατεία με εθελοντές νέους από την ομάδα « Διάλογος Νέων»

Η  συγκεκριμένη ομάδα των νέων της Καβάλας είναι γνωστή από την πραγματοποίηση προσομοίωσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τα Καλοκαίρια του 2017 και του 2018. Η ίδια ομάδα ετοιμάζεται μία ακόμη και ακόμη καλύτερη προσομοίωση που θα γίνει το διάστημα 11 με 14 Ιουλίου και πάλι στο δημαρχείο. Είναι μια ομάδα με νέους που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και συχνά εμφανίζουν και άλλη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην πόλη.

Στο περίπτερο βοήθησαν για την ενημέρωση των πολιτών. Λειτούργησαν το περίπτερο πρωί και απόγευμα ενώ έλαβαν ειδική άδεια προκειμένου το περίπτερο τους (στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας) να λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο. Επί της ουσίας προτρέπουν τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκλογές,  να ψηφίσουν, να λάβουν μέρος ειδικότερα στις ευρωεκλογές ώστε να μειωθεί η αποχή. Αυτό άλλωστε είναι το περιεχόμενο των εντύπων που μοιράζουν. Επειδή πρόκειται για μία παιδιά που είναι πρόθυμα, ταυτόχρονα παρέχουν και άλλες πληροφορίες. Ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους -μέσω του διαδικτύου- απαντούν  σε ερωτήσεις για το που ψηφίζει κάθε πολίτης κτλ Το περίπτερο και σήμερα Σάββατο αλλά και αύριο θα λειτουργεί .Η ομάδα των νέων εθελοντών αποτελείται από αρκετά άτομα που με μεγάλη χαρά επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους πολίτες και να τους διευκολύνουν να λάβουν μέρος στις αυριανές εκλογές.

Διαβάστε επίσης