Οι νικητές στον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

 Οι νικητές στον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο περιαστικό δάσος της πόλης με πολύ μεγάλη επιτυχία και 370 συμμετοχές, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, ο 6ος αγώνας δρόμου. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν στην πλειοψηφία τους από την πόλη της Καβάλας, νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, οι περισσότεροι ηλικίας έως σαράντα ετών.

Συμμετέχοντες όμως προερχόμενοι και από άλλα σημεία της χώρας έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, όπως από την Αθήνα, τη Σίφνο, τη Χαλκιδική, την Κομοτηνή και αρκετά ακόμη μέρη. Το σημείο εκκίνησης, στην περιοχή Κόντη του Προφήτη Ηλία γέμισε από κόσμο, αφού κοντά στους συμμετέχοντες αθλητές βρέθηκαν και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι συμμετέχοντες ήταν έτοιμοι για δράση και οι περισσότεροι φορούσαν κοντομάνικα αφού οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν. Άνδρες και γυναίκες, με κραγιόν και μέικ απ, οι περισσότεροι καλογυμνασμένοι, αν και δεν έλειψαν συμμετοχές ατόμων με λίγα επιπλέον κιλά. Δύο τουλάχιστον αθλητές έτρεξαν στον αγώνα με τα σκυλιά τους, ενώ εκεί βρισκόταν ολόκληρες οικογένειες με τη μητέρα και τα παιδιά να στηρίζουν την προσπάθεια του πατέρα.

Οι διοργανωτές ήταν φανερά χαρούμενοι και ανακοίνωσαν την επόμενη διοργάνωση σε περιφερειακό επίπεδο ΑΜΘ. Για το χθεσινό αγώνα στο περιαστικό δάσος υπήρξε ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Επειδή οι 370 συμμετοχές ήταν νούμερο ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν δύο εκκινήσεις, διότι το μονοπάτι του αγώνα στο δάσος ήταν αδύνατο να χωρέσει συνολικά όλους τους δρομείς.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μικρή σημασία έχει το ποιος τερμάτισε πρώτος. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο Γιάτσεκ Μπόκο, έναν αθλητή που πρόσφατα έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα. Κατά την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν ο Δημήτρης Τζεφαλής, αθλητής από τη Δράμα που συμμετέχει με συνέπεια στους καβαλιώτικους αγώνες, ο Βασίλης Κυριλίδης, με τις περισσότερες συμμετοχές σε πανελλήνιο επίπεδο σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, ωστόσο η βράβευση που ξεχώρισε ήταν εκείνη της Βάσως Εγγονοπούλου, μιας γυναίκας που συνεχίζει να τρέχει παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της. Αναφερόμενη στην περίπτωσή της εξήγησε πως εξέπληξε ακόμη και τους γιατρούς.

Οι νικητές

Ο διοργανωτής σύλλογος ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής τους νικητές του αγώνα.  Άνδρες: 1.Τσεβδάρης Παντελής, 2.Φουρτούνας Δημήτρης, 3. Κρυωνάς Δημήτρης. Στις γυναίκες: 1.Βέλκοβα Μιλένα, 2.Αρσένη Κυριακή, 3.Στράντζαλη Θωμαή. (Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του συλλόγου).

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης