• 26 Απριλίου 2024,

Οι νοτιάδες γίνονται Βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία

 Οι νοτιάδες γίνονται Βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μετά τις 15 Νοεμβρίου με κάθοδο βαρομετρικών χαμηλών  και αρκετά ψυχρών- χειμωνιάτικου τύπου- αέριων μαζών.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε πιο κοντά στον φετινό χειμώνα μετά από ένα Σαββατοκύριακο που το περάσαμε με κοντομάνικα και αμάνικα.

Οι νοτιάδες γίνονται βοριάδες και αλλάζουμε ταχύτητα.

 

Αντιμέτωποι πλέον με το 4ο κύμα της πανδημίας προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να μείνουμε όρθιοι και ζωντανοί.

Μέχρι και σήμερα τα μέτρα κυρίως για τους ανεμβολίαστους φαίνεται να είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλέξει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να αναχαιτίσει αυτό το 4ο κύμα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει και  πολλά πράγματα.

Αυτό το 4ο κύμα φαίνεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο αφού για πρώτη φορά από τότε που μπήκαμε σε αυτό τον χορό θα κληθούμε να χορέψουμε ακόμα και με 10.000 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Αυτό βέβαια που ενδιαφέρει τους επιστήμονες δεν είναι τόσο τα κρούσματα όσο ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Οι διασωληνωμένοι είναι αυτοί που πιέζουν το σύστημα υγείας και όχι τα κρούσματα.

 

Είναι αλήθεια ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο που άρχισαν να ισχύουν τα νέα μέτρα κατά την διασποράς του κορωνοϊού ο κόσμος «μαζεύτηκε».

Ελάχιστοι και στην αγορά αλλά και στις επιχειρήσεις εστίασης και  καφέ.

Πλέον αυτές οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους και αυτό φάνηκε από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων  αφού άδειασε η αγορά και τα καταστήματα.

Μπορεί οι ανεμβολίαστοι να μην είναι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους αλλά είναι πολλοί.

Αν σε αυτούς προσθέσεις τους νέους και τους μαθητές  που τώρα άρχισαν να επεξεργάζονται το ενδεχόμενο εμβολιασμού τους καταλαβαίνετε γιατί έχει αλλάξει η εικόνα του «έξω».

 

Αύξηση κρουσμάτων – κύμα ανατιμήσεων – δύο rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους δημιουργούν ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ» που μας ανησυχεί όλους και προκαλεί σε κάποιες περιπτώσεις και συναισθήματα τρόμου για τον φετινό χειμώνα.

 

Μετά τις «έξυπνες στάσεις»  με τις  ηλεκτρονικές πινακίδες που ενημερώνουν για την χρονική άφιξη του λεωφορείου που περιμένουμε και εμφανίστηκαν πριν από λίγα χρόνια  στο κέντρο της πόλης πλέον αναμένουμε τις «εξυπηρετικές στάσεις» που θα μας προσφέρουν την δυνατότητα να φορτίζουμε το κινητό μας ή τον φορητό υπολογιστή μας.

Έστω και με καθυστέρηση γινόμαστε και εμείς σιγά – σιγά Ευρώπη.

Βέβαια το θέμα είναι να διατηρήσουμε αυτές τα δυνατότητες που θα μας προσφέρουν αυτές οι στάσεις και να μην τις διαλύσει η μανία της καφρίλας μας.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που διαλύει ότι οι άλλοι φτιάχνουν και δεν μας αφήνουν να πάμε παρακάτω και να γίνουμε καλύτεροι …

Κρίμα !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης