Οι ντόπιοι επιμένουν στην πρόβλεψη τους: Ο ΤΑΡ θα συναντήσει την αρχαία Εγνατία οδό!

 Οι ντόπιοι επιμένουν στην πρόβλεψη τους: Ο ΤΑΡ θα συναντήσει την αρχαία Εγνατία οδό!

Κανονικά εργάστηκαν και χθες στη θέση «Καρυδιές», κοντά στους Φιλίππους, οι αρχαιολόγοι του ΤΑΡ. Έκαναν δοκιμαστικές εργασίες προκειμένου να διερευνήσουν το υπέδαφος. Ψάχνουν για αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ευρήματα. Η διαδικασία είναι συνηθισμένη. Απαραίτητη για τις περιοχές απ’ όπου περνά ο αγωγός. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως υπάρχουν: 1)Οι πολίτες που ζητούν αλλαγή όδευσης 2)Προβλέψεις ντόπιων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα βρεθεί η αρχαία Εγνατία οδός!

Χθες η δουλειά των αρχαιολόγων πραγματοποιούνταν παρουσία του Θέμη Καλπακίδη, του Μανώλη Κελαϊδάκη. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βαγγέλη Παππά έκανε δηώσεις στο ράδιο Πρωινή. Ανέφερε με έμφαση τα όσα προβλέπουν οι ντόπιοι. Ήθελε να προειδοποιήσει; Ήθελε να προετοιμάσει; Μήπως αποζητά αυτήν την «συνάντηση» αφού έτσι η όδευση θα αλλάξει; Μπορεί κι όλα μαζί. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, κατέληξε ο κ. Κελαϊδάκης. Αν στις «Καρυδιές» υπάρχει αρχαία Εγνατία οδός, θα το ξέρουμε σύντομα. Πάντως πολύ κοντά στη δουλειά των αρχαιολόγων είναι οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής. Κατά τα άλλα το κλίμα χθες ήταν ήρεμο.

Οι δηλώσεις στο ράδιο Πρωινή του Μανώλη Κελαϊδάκη είχαν κυρίως πολιτική αυτοδιοικητική χροιά. Ο δημοτικός σύμβουλος που είναι κάθε μέρα στη θέση «Καρυδιές» είπε: « Σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες δηλώσεις, συνεχίζω να πιστεύω ότι η κ. Δήμαρχος έκανε στο θέμα κολοτούμπα. Η παράταξη της μπερδεύτηκε. Πρόσφατα ήταν μαζί μας η κ. Μπαλτζίδου και μας είπε ότι είναι υπέρ της αλλαγής της όδευσης. Ο κ. Αρσονιάδης μπορεί να αναίρεσε τα περί κολοτούμπας αλλά θεωρώ ότι το έκανε γιατί μπορεί να έχει μια τελευταία ελπίδα από την κ. Τσανάκα. Ξέρω πάντως ότι αν η Δήμαρχος επέμενε δύο ακόμη μήνες, η όδευση θα άλλαζε. Θέλω επίσης να πω ότι για το θέμα της όδευσης ξαφνικά μουγκάθηκαν όλοι οι βουλευτές. Για μας είναι εφικτή η δικαστική οδός. Εξετάζουμε τις επόμενες μας κινήσεις».  (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης