• 25 Απριλίου 2024,

Οι «Παραμυθάδες» στο Cosmopolis: Ένα παρολίγον… sleepover!

 Οι «Παραμυθάδες» στο Cosmopolis: Ένα παρολίγον… sleepover!

Της Παραμυθο-ανταποκρίτριάς μας, Δέσποινας Σωτηρέλη


Το Cosmopolis ρίχνει την αυλαία του κι εμείς ερχόμαστε να θυμηθούμε τις δράσεις με τις οποίες συμμετείχαμε σε αυτό. Το ξεκίνημά μας έγινε στην Καλαμίτσα, η πρώτη δράση της ομάδας των Παραμυθάδων στο πλαίσιο του Cosmopolis Blue, με φόντο την πανέμορφη Καβάλα μας!

Mε το βλέμμα μας στραμμένο στη θάλασσα, η παρέα των Παραμυθάδων, ανταμώσαμε με τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας και ανταλλάξαμε ιστορίες για κόσμους μαγικούς, κόσμους παραμυθένιους. Κόσμους φτιαγμένους από κοράλια και παλάτια χτισμένα από άμμο.

Ταξιδέψαμε με την φαντασία μας καβάλα σε δελφίνια και κολυμπήσαμε στο απέραντο γαλάζιο με συντροφιά μας τα χρυσόψαρα και τις άλλοτε γοητευτικές κι άλλοτε πανούργες γοργόνες. Συμπλεύσαμε με πονηρούς πειρατές, τυφλούς βασιλιάδες και θαρραλέους πρίγκιπες και μονομαχήσαμε με τρομερούς δράκους. Ποιος να το φανταζόταν ότι οι τελευταίοι κάνουν τους καλύτερους υπηρέτες;

Τα αινίγματα, οι παροιμίες, η μουσική και οι χοροί δεν έλλειψαν από την παρέα μας! Είχαν κι αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο κι έδωσαν μια διαφορετική νότα στις νυχτερινές μας περιπέτειες! Συνταξιδιώτες μας ο καταπληκτικός μουσικός Μανώλης Παργεντάκης, και η γλυκύτατη Φωτεινή Σπαθάρη, που μας ταξίδεψαν με τον δικό τους μαγευτικό τρόπο. Τους ευχαριστούμε που πάντα είναι δίπλα μας!

Η όλη εικόνα ήταν εντυπωσιακή! Ο λαμπρός ήλιος που, σιγά σιγά, κρύφτηκε στο βάθος της θάλασσας ενώ ξεκίνησαν τα πρώτα παραμύθια, μας έδινε την αίσθηση πως ήθελε κι εκείνος να χαρεί λίγο παραπάνω την στιγμή. Έδωσε τελικά, δισταχτικά την θέση του στην αγαπημένη του Σελήνη, χαρίζοντάς μας σε αντάλλαγμα για τα ακούσματα, υπέροχα χρώματα!

Η αλλαγή της ατμόσφαιρας, το ήρεμο καλοκαιρινό δειλινό, ο ήχος των κυμάτων που αγκάλιαζαν με στοργή την χρυσοκίτρινη αμμουδερή παραλία, το αεράκι που σαν χάδι δρόσιζε τα πρόσωπά μας, τα φώτα που άρχισαν σαν σπίθες να ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο, η κεφάτη παρέα, τα χαμόγελα των παιδιών, οι μελωδίες και οι αφηγήσεις αποτέλεσαν ένα αμάλγαμα συναισθημάτων και μας πρόσφεραν μια όμορφη βραδιά που θα μείνει για χρόνια στις μνήμες μας.

Συμμετείχαν: Κεσικιάδου Ελισάβετ, Μίχα Μέλη, Πακαταρίδου Βικτώρια, Ράπτη Αδελαΐς, Σωτηρέλη Δέσποινα, Σωτηρέλη Καλλιόπη, Τσαπανίδου Ζωή, Τσιφλίδου Αρετή

Σκηνογραφία: Μίχας Αλέξανδρος, Παναγιωτίδου Σταυρούλα

Μουσική: Παργεντάκης Μανώλης, Σπαθάρη Φωτεινή

πηγή: Οι «Παραμυθάδες»

Διαβάστε επίσης