• 19 Απριλίου 2024,

Οι Καβαλιώτες της Αθήνας για το θάνατο της Λίλια Μπάξερ

 Οι Καβαλιώτες της Αθήνας για το θάνατο της Λίλια Μπάξερ

Αύριο στην Αθήνα θα γίνει η κηδεία της Λίλια Μπάξερ, μιας παλιάς Καβαλιώτισσας που τελευταία ζούσε στην πρωτεύουσα.

Ο Σύλλογος των Καβαλιωτών της Αθήνας και ειδικότερα η κ. Τασούλα Γεωργιάδου/Αγγελοπούλου αναφέρουν τα εξής:

«Από χθες, Τρίτη βράδυ, η αγαπημένη μας Λίλια Μπάξερ δεν είναι πια μαζί μας.

Η εμβληματική Τοπική Έφορος του ΣΕΟ Καβάλας, η άοκνη διοργανώτρια των παιχνιδιών της Φιλοζωικής στο «Ιπποστάσιο», ένα από τα πιο συνεπή μέλη των “Καβαλιωτών της Αθήνας”, η τρυφερή mammy της Νοέλ και του Ρόνυ, έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα υπέροχο ίχνος από το διάβα της στα εγκόσμια.

Τίμησε τη ιστορική γενιά της που κρατούσε από τους Κολοκοτρωναίους της Ελληνικής Επανάστασης. Μια γυναίκα που παρά τον εύθραυστο και λεπτεπίλεπτο σωματότυπό της, έβγαζε έναν απαράμιλλο δυναμισμό. Ευφυής, δοτική, με εφηβικό σφρύγος και αστείρευτο χιούμορ, πάντα με τον γλυκό λόγο και χαμόγελο, ανεξάντλητη σε ιδέες, προσωποποίηση της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Αφιέρωσε τα καλύτερά της χρόνια στις οδηγικές ομάδες Πουλιών, Οδηγών και Ναυτοδηγών. Η ψυχή της κατασκήνωσης και των εξορμήσεων στη φύση. Διοργάνωνε τις καλύτερες εκδρομές- περιπέτειες, με ξεναγήσεις και πρωτότυπη ψυχαγωγία.

Οι παλιοί Οδηγοί της Καβάλας της οφείλουμε πολλά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Ακούραστη στα χειρωνακτικά, κατασκεύαζε και διέθετε τις πιο εύγευστες μαρμελάδες και τις πιο περίπλοκες χειροτεχνίες με σκοινιά και οδηγικούς κόμπους για το μπαζάρ της Φιλοζωικής στο Πολεμικό Μουσείου μέχρι και το τελευταίο πριν την πανδημία.

Την αποχαιρετούμε αύριο Πέμπτη 11/8ου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Καλό ταξίδι στον Γαλαξία αλησμόνητη Έφορέ μου, θα γίνεις Φωτεινό Αστέρι στο στερέωμα, το χρωστούσες στον μόνο Κλάδο που δεν πρόλαβες να γίνεις Αρχηγός».

Διαβάστε επίσης