• 5 Μαΐου 2024,

Οι πιέσεις συνεχίζονται αλλά η Νυμφαία θα είναι κλειστή ως τις 15 Ιουλίου

 Οι πιέσεις συνεχίζονται αλλά η Νυμφαία θα είναι κλειστή ως τις 15 Ιουλίου

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης αναφέρθηκε , μιλώντας στην Πρωινή, στα δεδομένα που διαμορφώθηκαν ως προς τους τουρίστες των Βαλκανίων. Τα οποία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν άλλαξαν. Προκύπτει επίσης ότι η Νυμφαία θα είναι κλειστή ως τις 15 Ιουλίου. Τότε θα παρθεί νέα απόφαση με επανεκτίμηση των δεδομένων που έχουν σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού. Κρούσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βαλκανικές χώρες.

Οι δηλώσεις Μιτζάλη

Ερ: Έχουμε κάτι νεώτερο από τα κλειστά σύνολα στη Νυμφαία;

Απ: Δυστυχώς όχι, δεν υπάρχουν καλύτερα νέα. Δυστυχώς έχει βγει το ΦΕΚ ότι η Νυμφαία θα μείνει κλειστή μέχρι τις 15 Ιουλίου.  Μέχρι τότε θα μείνουν κλειστά όλα τα σύνορα, πλην του Προμαχώνα.

Ερ: Επηρεάζεστε από τα επιχειρήματα και την άσκηση πίεσης από τη δική σας πλευρά;

Απ: Σίγουρα επηρεαζόμαστε. Ο Προμαχώνας είναι η μοναδική πύλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δημιουργείται συνωστισμός. Σίγουρα οι τουρίστες περνάνε μια μεγάλη ταλαιπωρία. Αρκετοί από αυτούς θα το αναβάλουν και βοηθάει τον πόλεμο της προπαγάνδας που δεν σας κρύβω ότι είναι πολύ μεγάλος στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Όλοι έχουν συμφέρον φέτος να κρατήσουν τον τουρισμό στη χώρα τους.

Ερ: Υπάρχει ένα ΦΕΚ με κλειδωμένη ημερομηνία στις 15 Ιουλίου. Αυτό σας επηρεάζει ή θα συνεχίσετε τις πιέσεις όπως πρώτα;

Απ: Είναι δεδομένο ότι η κατάσταση δεν αλλάζει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Παρόλα αυτά εμείς θα αναδεικνύουμε το θέμα.  Είναι πολύ ζωτικό για μας. Αυτές οι χώρες των Βαλκανίων φέρουν πολλούς τουρίστες στην περιοχή μας.

Ερ: Ο στόχος είναι να ανοίξει και να γίνονται έλεγχοί όπως γίνονται στον Προμαχώνα;

Απ:  Ναι ακριβώς. Εμείς θέλουμε να δώσουμε στη Νυμφαία τη δυνατότητα να υπάρχουν έλεγχοι ώστε ο σταθμός να δουλεύει όπως και ο Προμαχώνας.

Ερ: Από πλευράς κίνησης και Βουλγάρικα αυτοκίνητα βλέπουμε και Ρουμάνικες πινακίδες αντικρίζουμε.

Απ: Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος στην Καβάλα αυτό έλεγε και χθες, ότι πολλές Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορούν. Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι έχει κλείσει η Εγνατία , η παράκαμψη πάνω από την Καβάλα και όλοι έρχονται από το παραλιακό δρόμο τον παλιό. Οπότε οι περισσότεροι Καβαλιώτες βλέπουν αυτοκίνητα με πινακίδες που δεν τα έβλεπαν ποτέ.

Ερ: Στη Θάσο πως είναι τα πράγματα;

Απ: Στη Θάσο η πληρότητα περίπου είναι 20% με 30%.  Από πλευράς Ελλήνων θα ξεκινήσουμε μετά τις 15-20 Ιουλίου.

Ερ: Μιλήσατε με τον κ. Χαρδαλιά για τη Νυμφαία;

Απ: Μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων γίνονται οι συζητήσεις. Ουσιαστικά δεν μπορούν  να ειπωθούν πολλά. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα λένε  κάτι,  αμέσως όλοι κάνουν πίσω. Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει εφόσον τα νούμερα σχετικά με τα περιστατικά των κρουσμάτωνείναι αμείλικτα.  Για τη Σερβία έκλεισαν τελείως τα σύνορα όπως μάθατε.

Ερ: Και από αυτή την απόφαση θα υπάρξουν απώλειες τουριστικού χαρακτήρα στην περιοχή μας, έτσι δεν είναι;

Απ: Φυσικά- φυσικά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης