• 7 Μαΐου 2024,

Αίτημα επιπλέον οικονομικής στήριξης λόγω Νυμφαίας

 Αίτημα επιπλέον οικονομικής στήριξης λόγω Νυμφαίας

Στην Αθήνα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Τσώνης.

Σκοπεύει να έχει συναντήσεις σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του συνοριακού σταθμού στη Nυμφαία Ροδόπης. Μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Τσώνης είπε μεταξύ άλλων ότι με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση από τις 3 Ιουλίου μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα είναι κλειστό κάθε «παράθυρο» για την είσοδο ξένων τουριστών στην Ελλάδα από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας.

Εμείς -είπε ο κ. Τσώνης- πιέζουμε για κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία εξηγώντας ότι η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού θα πρέπει να γίνει -και θα γίνει πιο εύκολα- αν εκεί εγκατασταθεί μονάδα ελέγχου  για τον κορωνοϊό που θα κάνει τα σχετικά τεστ.

Παρά το ότι η απόφαση της κυβέρνησης θεωρεί δεδομένη τη διακοπή της λειτουργίας των συνόρων στη Νυμφαία μέχρι τις 15 Ιουλίου εμείς -τονίζει ο κ. Τσώνης- πιέζουμε και δεν το βάζουμε κάτω.

Εξομολογείται επίσης ότι ένας καινούργιος στόχος που θα προωθηθεί στην Αθήνα και από τον ίδιο είναι μία επιπλέον των όσων ισχύουν οικονομική ενίσχυση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται, ειδικά αυτό το διάστημα που τα σύνορα της Νυμφαίας είναι κλειστά.

 

 

Διαβάστε επίσης