Αποξήλωση του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ μπροστά από το «Ανθή Καραγιάννη»

 Αποξήλωση του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ μπροστά από το «Ανθή Καραγιάννη»

Υπάρχουν περιπτώσεις συνεννόησης και συνεργασίας των υπηρεσιών διαφορετικών κρατικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χθες από το πρωί ως το μεσημέρι εργάστηκε στο τέρμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (μπροστά από το «Ανθή Καραγιάννη») εργολάβος που για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ απομάκρυνε πλήρως το εναέριο δίκτυο.

Κόπηκαν καλώδια που ηλεκτροδοτούσαν την περιοχή για δεκαετίες κι αμέσως μετά ξηλώθηκαν κι απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 10 ξύλινες κολώνες. Είχε προηγηθεί έργο κατασκευής υπόγειου δικτύου το οποίο λειτουργεί ήδη. Αυτό σήμαινε ότι το εναέριο δίκτυο ήταν περιττό.

Τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται σε όλο το Νομό ενίοτε και στην πόλη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με το Δήμο Καβάλας αφού στην ίδια πάνω κάτω περιοχή κατασκευάζεται πεζοδρόμιο. Πλησίον του οποίου βρίσκονταν οι κολώνες που απομακρύνθηκαν.

Για να γίνει πιο όμορφη η περιοχή πρέπει να υπάρξουν δύο ακόμη παρεμβάσεις: Κόψιμο χόρτων κατά μήκος του υπό κατασκευή πεζοδρομίου και πίσω από αυτό. Διόρθωση της περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου του «Ανθή Καραγιάννη» η οποία επίσης στην ίδια περιοχή είναι ξηλωμένη και ταλαιπωρημένη. Σκουριασμένη κι ως εκ τούτου και επικίνδυνη.

Το 2021 ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας – σε συνεργασία με το Δήμο- θα συνεχίσει την αποξήλωση του εναέριου δικτύου δυτικότερα, μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Επίσης το 2021 θα γίνει ίδιο έργο κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Παληού.

Στο παρελθόν ο Δήμος Καβάλας είχε ασχοληθεί και με ένα ακόμη απαραίτητο έργο στην περιοχή του πρώην εθνικού σταδίου. Της κατασκευής κόμβου μπροστά στην είσοδο του γηπέδου, ο οποίος θα εξυπηρετεί το μικρό δρόμο προς το σούπερ μάρκετ και το κλειστό κολυμβητήριο. Το έργο αυτό έμεινε στην άκρη λόγω κόστους και μελετών που δεν υπάρχουν. Καλό είναι να επανέλθει. Ευθύνη του Δήμου Καβάλας είναι επίσης να επανέλθει με ασφαλτόστρωση της οδού και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη.

Διαβάστε επίσης