• 24 Απριλίου 2024,

Πιο αισθητή στην πόλη η καταπολέμηση των κουνουπιών

 Πιο αισθητή στην πόλη η καταπολέμηση των κουνουπιών

Από την Παρασκευή 3 Ιουλίου εφαρμόζεται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της επόμενης περιόδου.

Τριετές πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ που όπως τόσα προηγούμενα το υλοποιούν ιδιώτες, ανάδοχοι του σχετικού διαγωνισμού.

Ως τις 3 Ιουλίου οι ψεκασμοί γίνονταν κανονικά αλλά πληρώνονταν από το προηγούμενο πρόγραμμα στο οποίο άλλωστε περιλαμβάνονταν.

Μια πρώτη επιτυχία της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι η συγκεκριμένη, δεν υπάρχει κανένα κενό ανάμεσα στο πρόγραμμα που τελειώνει κι αυτό που αρχίζει. Τα προγράμματα είναι όλα 3 ετών προκειμένου να μην χρειάζεται κάθε χρόνο διαγωνισμός και γραφειοκρατία.

Για την πόλη της Καβάλας περίπου από πέρσι το πρόγραμμα γίνεται περισσότερο αισθητό. Εκτός από τα φρεάτια, στα οποία παραδοσιακά γίνονταν και συνεχίζονται ψεκασμοί, αυτοί επεκτείνονται σε χώρους πρασίνου και διάφορα υγρά σημεία. Εδώ και λίγους μήνες ακόμη και σε οικόπεδα ή εγκαταλειμμένα σπίτια στο κέντρο ή στις συνοικίες.

Οι ψεκασμοί μάλιστα δεν γίνονται μόνο μία αφορά αλλά αρκετές φορές στη διάρκεια του Καλοκαιριού. Για τις εργασίες εντός της πόλης ο ανάδοχος διαθέτει δύο συνεργεία που κάθε μέρα ψεκάζουν.

Χθες για παράδειγμα το πρόγραμμα περιελάμβανε ψεκασμούς σε φρεάτια στην ανατολική πλευρά της πόλης (φωτογραφία μπροστά από το πρώην τεχνικό λύκειο). Πρόσφατα έγινε ψεκασμός για τα κουνούπια στο Πάρκο του Φαλήρου και στο Δημοτικό Κήπο. Ίδιες δράσεις αναπτύχθηκαν πίσω από το δικαστικό μέγαρο , σε σημείο που υπάρχει ρέμα με νερά της βροχής.

Στην περιοχή του λιμανιού πίσω από το Τελωνείο, προς το παράλειο τείχος κτλ. Τα αποτελέσματα κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά αφού τα παράπονα για τα κουνούπια, τουλάχιστον ως τώρα, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα και πολλά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες ακόμη δράσεις και εκτός της πόλης αλλά εντός του Νομού Καβάλας. Ειδικά προς την ανατολική του πλευρά. Και φέτος συμπληρωματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών θα κάνει σε περιοχές του ο Δήμος Νέστου.

*Η ΠΕ Καβάλας υστερούσε και υστερεί στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος εντός των ορίων της. Σποραδικές ανακοινώσεις μόνο υπάρχουν αν και η προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών γίνεται καθημερινά.

 

 

Διαβάστε επίσης