• 29 Μαρτίου 2024,

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δήμου Νέστου για τα Αδήλωτα τετραγωνικά μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

 Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δήμου Νέστου για τα Αδήλωτα τετραγωνικά μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

ΘΕΜΑ: «Αδήλωτα τετραγωνικά μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων»

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, ηλεκτροδοτούμενων και μη ακινήτων, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της ορεινής περιοχής του Δήμου Νέστου επιθυμούμε με σεβασμό να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας.

Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Νέστου πλήττονται από πληθυσμιακή ερήμωση και η πλειονότητα των κατοίκων είναι υπερήλικες χαμηλοσυνταξιούχοι.

Μεγάλο μέρος των ακινήτων αποτελούν απομεινάρια οθωμανικών κτισμάτων με προσαρτήσεις μη ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων, εξωτερικών W.C., στεγάστρων, κοτετσιών κλπ,  χωρίς μηχανικό ή τοπογραφικό σχέδιο, παρά μόνο με μία κοινοτική άδεια.

Τα παραπάνω, καλούνται τώρα, οι κάτοικοι να τα νομιμοποιήσουν, πληρώνοντας χρηματικά ποσά ανάλογα με αυτά των κατοίκων ευπορότερων περιοχών της χώρας και δυσβάσταχτα για τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Σαφέστατα και δεν τιθέμεθα ενάντια σε κάθε μορφή νομιμότητας και οργάνωσης του κράτους.

Αντίθετα τα επιζητούμε, γι’ αυτό και αποδεχόμαστε την δήλωση των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Εναντιωνόμαστε όμως στον παραλογισμό και στην άδικη μεταχείριση που καλούνται να υποστούν οι «κρατούντες Θερμοπύλες» κάτοικοι των ορεινών χωριών του Δήμου Νέστου, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και επιβιώνουν με δυσκολία λόγω των αντικειμενικών αντιξοοτήτων που επιβαρύνουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Καλούμε όλους εσάς να σκύψετε με κατανόηση πάνω από το συγκεκριμένο θέμα , να το επανεξετάσετε και με νέα νομοθετική ρύθμιση να εξαιρέσετε όλες τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές από την δήλωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη όσα σας εκθέτουμε και θα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, γιατί οι κάτοικοι του ορεινού όγκου χρειάζονται επιβράβευση και κίνητρα διευκόλυνσης της -εκ των πραγμάτων επίπονης- καθημερινότητάς τους και όχι τροχοπέδη στον αγώνα της ζωής.

Με σεβασμό

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δήμου Νέστου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης