• 26 Απριλίου 2024,

Οι πρώτοι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου στο Νοσοκομείο 

 Οι πρώτοι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου στο Νοσοκομείο 

Τα δεδομένα στο Ν. Καβάλας άλλαξαν στο τέλος Ιουλίου. Μέχρι τότε τα κρούσματα ήταν ελεγχόμενα κι οι κλινικές του Νοσοκομείου άδειες. Τόσο άδειες που το νοσηλευτικό ίδρυμα προετοιμάζονταν για να επανέλθει σε κανονική και χωρίς περιστατικά covid λειτουργία.

Άραγε ίδια δεν ήταν τότε η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα; Ως που η νόσος επανήλθε κι ο κορωνοϊός έκανε το … θαύμα του. Επανήλθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

Πρώτοι οι γιατροί έσπευσαν να μας προειδοποιήσουν. Από τότε είχαν αναφερθεί στους μη εμβολιασμένους και στο πόσο ευάλωτοι θα είναι στο νέο και μη αναμενόμενο κύμα. Οι γιατροί τα έλεγαν, οι ανεμβολίαστοι δεν τους άκουγαν και στις πλατείες γίνονταν συγκεντρώσεις. Διαμαρτυρίες όσων δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Τον Αύγουστο τα πράγματα σοβάρεψαν περισσότερο. Κι έτσι φθάσαμε στο σημείο να είμαστε στα μέσα Οκτώβρη και όλα όσα έχουν σχέση με τον κορωνοϊό να επιμένουν.

Μια κατάσταση που στη δική μας περιοχή είναι ίδια εδώ και δύο περίπου μήνες. Και δεν φαίνεται να αλλάζει εύκολα. Οι ασθενείς στο Νοσοκομείο είναι σταθερά άνω των 40. Μικρές, ασήμαντες αυξομειώσεις. Η κλινική που υπάρχει είναι συνεχώς γεμάτη. Συχνά περιστατικά κορωνοϊού Καβαλιωτών ασθενών μεταφέρονται για να εξυπηρετηθούν σε άλλα νοσοκομεία. Εκεί που θα βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι. Γιατί εκτός όλων των άλλων, σε αυτό το κύμα οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο μειώθηκαν αφού αποχώρησαν οι μη εμβολιασμένοι.

Στην Πρωινή μίλησε χθες η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσυ Ρακιτζή. Κι ενώ αναφέρθηκε αρχικά στη λειτουργία των φαρμακείων, στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στο απλό ερώτημα. Επίκαιρο ταυτόχρονα. Γιατί η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο Νομό μας;

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Όλα τα φαρμακεία επιβαρυνθήκαμε με περισσότερη δουλειά. Το πρόβλημα στην περιοχή μας συνεχίζεται, τα κρούσματα είναι πολλά. Δεν προσέχουμε. Ξεχάσαμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Υπάρχουν επίσης πολλοί ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα πρόληψης δεν τηρούνται. Είμαστε πολύ χαλαροί. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κορωνοϊό. Όσον αφορά τα εμβόλια κατά της γρίπης, παρελήφθησαν και υπάρχουν στα φαρμακεία μας. Συνταγογραφούνται. Δεν ήρθε ακόμη η ώρα να γίνουν. Πρέπει ωστόσο από τώρα να συνταγογραφηθούν. Αναμένεται αύξηση των πολιτών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης. Χορηγείται δωρεάν εφόσον προηγηθεί συνταγογράφιση. Στα φαρμακεία μας συνεχίζουμε να κάνουμε τα rapid τεστ. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά».


Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού μέσω εργολάβου. Πρόκειται για κάλυψη κενών λόγω αποχώρησης μη εμβολιασμένων εργαζόμενων. Ειδικότερα θα προσληφθούν: Από την εταιρία Νεάπολις ΤΕ ΙΚΕ ένας ηλεκτρολόγος και ένας υδραυλικός για διάστημα 3 μήνες με δυνατότητα παράτασης άλλους 3. Από την εταιρία Βουβαλίδης – Ba group 3 άτομα ΠΕ Οικονομικού και 3 άτομα Διοικητικού Λογιστικού. Για τρεις μήνες με δυνατότητα παράτασης ακόμη 3.

Θα ξαναγίνει η διαδικασία για πρόσληψη ΔΕ τεχνικού- ηλεκτρονικού.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη που διατύπωσε στη συνεδρίαση η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη:

«Δε συμφωνώ με την πρόσληψη προσωπικού μέσω ιδιώτη (εργολάβου υπηρεσιών). Ωστόσο οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν κατόπιν των αναστολών εργασίας είναι άμεσες και επιτακτικές.Ως εκ τούτου υπερψηφίζω για προσωρινή κάλυψη των θέσεων με την διαδικασία που προτείνετε».

Μικρή μείωση των ασθενών με κορωνοϊό

Μειώθηκαν ελαφρώς χθες οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η χθεσινή μείωση είχε να διαπιστωθεί από το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτέμβρη! Έτσι στην κλινική ήταν 36 και στη ΜΕΘ 5. Τα τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου ήταν 57, με 9 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης