• 26 Απριλίου 2024,

Οι σχολικές καθαρίστριες βοήθησαν και βοηθούν για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού

 Οι σχολικές καθαρίστριες βοήθησαν και βοηθούν για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού

Η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών του Ν. Καβάλας κ. Στρουμπούλη μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Τη δουλειά που έκαναν στα σχολεία και όχι μόνο.

Οι δηλώσεις της έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μιας και επιβεβαιώνεται ότι καθάρισαν πάρα πολλούς χώρους.

Η συνέντευξη

Ερ: Οι μαθητές επανήλθαν και οι τελευταίοι από τη Δευτέρα, εσείς όμως δεν λείψατε ποτέ από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σχολεία και άλλους δημοτικούς χώρους.

Απ: Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν από την πρώτη στιγμή  στην πρώτη γραμμή με τον Covid-19.  Όλα τα κορίτσια παντού, στις δομές του Δήμου, σε όλα τα κτίρια, στα σχολεία μας, στα σχολεία των μονίμων. Μετά επιστρέψαμε στα σχολεία μας  αφού τελειώσαμε τις δουλειές που μας είχαν αναθέσει, είχε φτάσει και το χρονικό περιθώριο που έπρεπε να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια,

Ερ: Αυτό το διάστημα τι καθαρίσατε άλλο εκτός από σχολεία;

Απ: Δεν υπάρχει κάτι που δεν το καθαρίσαμε.  Πήγαμε στο δημοτολόγιο, πήγαμε στο ληξιαρχείο, στη βιβλιοθήκη, σε τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, στη μεγάλη λέσχη, στο «Ανθή Καραγιάννη». Μας ζητήσανε το τελευταίο να καθαρίσουμε το κολυμβητήριο αλλά αρνήθηκαν τα κορίτσια. Πήγαμε σε όλα τα σχολεία, στο μουσείο, στις δημοτικές καπναποθήκες.

Ερ: Γιατί δεν πήγατε στο κολυμβητήριο;  Γιατί δεν δέχθηκαν οι σχολικές καθαρίστριες  να καθαρίσουν τις πισίνες;

Απ: Είχε ποια ξεφύγει το θέμα. Ήμασταν ένα βήμα πριν ανοίξουν τα σχολεία και εμείς ακόμη σερνόμασταν  δεξιά και αριστερά. Δηλαδή έλεος, υπάρχουν καθαριστές για αυτούς τους χώρους.  Δεν θα μπούνε οι καθαρίστριες στο κολυμβητήριο ενώ θα πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους.  Πήγαμε στο «Ανθή Καραγιάννη», πήγαμε στο 21ο που τελείωσε στον Άγιο Λουκά. Τα κορίτσια για δυο εβδομάδες φάγανε  ότι μαρμαρόσκονη υπήρχε, ότι σκόνη υπήρχε,  μπετόν κτλ, το κάνανε σχολείο. Ένα κτίριο που ήταν «γιαπί» και έπρεπε να γίνει ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος καθαρισμός.  Δυο εβδομάδες παλεύανε τα κορίτσια.

Ερ: Λέει η  Διοίκηση του Δήμου, λέει ο Δήμαρχος ότι αν δεν επαρκούν οι καθαρίστριες ή για τα σχολεία τώρα μόνο, θα δουλέψουν περισσότερο και θα πάρουν περισσότερα χρήματα που έστειλε το υπουργείο παιδείας, αν δεν μπορούνε και δεν προλαβαίνουν θα πάρουμε και άλλο προσωπικό. Αυτό είπε νομίζω ο κ. Μουριάδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Απ: Την περασμένη Δευτέρα ήμουν στην Αθήνα. Μας κάλεσε ο υπουργός εσωτερικών ο κ. Θεοδωρικάκος και σαν αντιπρόσωπος των προέδρων των σχολικών καθαριστριών των συμβασιούχων. Ήθελε τρία άτομα από μας μαζί με τον συντονιστή μας, να βρεθούμε στην Αθήνα. Ήμασταν στις 10 το πρωί στο υπουργείο εσωτερικών και μετά εκπροσωπήσαμε 9.500 κόσμο, συζητήσαμε και αποφασίσαμε μαζί με τον υπουργό το πώς θα λειτουργήσουμε και το τι θα γίνει με μας. Γυρίσαμε πίσω. Όλα αυτά συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν. Βγήκε ο υπουργός στη βουλή και στην ΕΡΤ και τα είπε. Το υπουργείο εσωτερικών το γράφει στο χαρτί που έβγαλε, αν δεν φτάνουν η δεν θέλουν οι γυναίκες να δουλέψουν παραπάνω , ναι τότε έχει τη δυνατότητα ο Δήμος. Ακριβώς το ίδιο που είπε και ο κ. Μουριάδης. Στην περιοχή τη δική μας. σας πληροφορώ ότι είμαστε όλες από το πρωί στα σχολεία μας, όλες δουλεύουμε. Εγώ θα πάω στο σχολείο μου από τις 9 το πρωί και θα τελειώσω 3.30 – 4 μ.μ .

Ερ: Η συμφωνία στο Δήμο Καβάλας τηρείται με το υπουργείο. Θα δουλέψετε παραπάνω και θα πληρωθείτε παραπάνω. Δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις στο Δήμο Καβάλας.

Απ: Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Δήμος Καβάλας αλλά εγώ ξέρω τι κάνουν τα κορίτσια μου. Τα κορίτσια μου είναι 90 μέσα στην Καβάλα και στα χωριά και δουλεύουν από το πρωί. Ζητήθηκε να βάλουμε πλάτη, θα βάλουμε πλάτη. Ζητήσαμε να πάρουμε έξτρα χρήματα, μην φανταστείτε πολλά, γύρω στα 199 ευρώ για ένα μήνα, το ποσό που αντιστοιχεί    επιπλέον σε κάθε μια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης