Οι τουρίστες «ψηφίζουν» Καβάλα (και) για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Οι τουρίστες «ψηφίζουν» Καβάλα (και) για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γράφει στο Thesstoday.gr η Δήμητρα Τάγκα


Ρεκόρ κρατήσεων στα καταλύματα τύπου Airbnb στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να τονίζουν ότι οι επισκέπτες δεν επηρεάστηκαν από την αστάθεια που εμφανίζει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι πληρότητες έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων που παρέθεσε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) Ανδρέας Χίου, αυτήν τη στιγμή οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας κυμαίνονται πάνω από 70% με συνεχώς ανοδική πορεία, μιας και αναμένονται ακόμη οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς για κατοικίες και διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα.

Ειδικότερα, οι πληρότητες στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν ήδη το 75% στην Θεσσαλονίκη, το 85% κατά μέσο όρο στην Χαλκιδική (91% στον Νέο Μαρμαρά και 78% στη Νέα Καλλικράτεια), το 80% στην Καβάλα και το 70% στην Πιερία.

«Η διαμονή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από Παρασκευή 2 Ιουνίου και επιστροφή Δευτέρα 5 Ιουνίου, είναι λίγο πάνω από 2019, οπότε μιλάμε για αρκετά ικανοποιητικά νούμερα στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τώρα έως και τα τέλη της καλοκαιρινής σεζόν», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο κ. Χίου.

Καλοκαίρι με ρεκόρ τουριστών

Αν και ο Μάιος παρουσίασε μια πτώση στις τουριστικές ροές λόγω των καιρικών συνθηκών (χαμηλότερη και από τον αντίστοιχο μήνα του 2019), οι τρεις μήνες του καλοκαιριού προβλέπεται να είναι πολύ καλοί με τις κρατήσεις να κυμαίνονται ήδη σε υψηλά ποσοστά.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΔΑ, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια μέση πληρότητα 70% για το καλοκαίρι, ο νομός Χαλκιδικής βρίσκεται στο 90% και η Καβάλα στο 85% με τα ποσοστά να αυξάνονται συνεχώς όσο πλησιάζουμε προς την καρδιά της τουριστικής σεζόν. «Οι τουρίστες έχουν κάνει τις κρατήσεις τους στα Airbnb, έχουν κλείσει τα εισιτήρια τους, οπότε δεν θα δούμε ακυρώσεις λόγω του καιρού όπως συνέβη τον Μάϊο», εξήγησε ο κ. Χίου.

Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Βόρεια Ελλάδα

Όσον αφορά τους τουρίστες από το εξωτερικό, μετά τους Βαλκάνιους που κρατούν τα σκήπτρα των κρατήσεων στα καταλύματα τύπου Airbnb για το φετινό καλοκαίρι, ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Άγγλοι.

Ωστόσο, την νέα τουριστική σεζόν παρατηρούνται περισσότερες κρατήσεις από Ισραήλ και Τουρκία, σύμφωνα με τον κ. Χίου, καθώς η ζήτηση από αυτές τις δύο χώρες εμφανίζεται πιο αυξημένη για το 2023 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Οι υπόλοιπες τουριστικές αγορές δείχνουν προτίμηση για διαμονή στις δημοφιλείς περιοχές όπως Χαλκιδική, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

πηγή: thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης