Οι Βούλγαροι έμαθαν κι εμπιστεύονται την Καβάλα και για τις εορταστικές τους διακοπές

 Οι Βούλγαροι έμαθαν κι εμπιστεύονται την Καβάλα και για τις εορταστικές τους διακοπές

Μετά τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς ολοκληρώθηκε σχεδόν η τουριστική κίνηση στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας για την φετινή εορταστική περίοδο. Οι τελευταίοι επισκέπτες αποχώρησαν χθες, δεύτερη ημέρα του νέου έτους. Το αποτέλεσμα της τουριστικής κίνησης είναι ικανοποιητικό, θα λέγαμε το αναμενόμενο. Ενώ το επίπεδο της κίνησης μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο περσινό κατά την ίδια ακριβώς περίοδο.

Σχετικά με το θέμα μίλησαν στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα για την Π.Ε. Καβάλας μίλησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη αποτέλεσε έκπληξη η αυξημένη τουριστική κίνηση σε όλη την έκταση της περιφέρειας κατά την εορταστική περίοδο, η οποία τα Χριστούγεννα στηρίχθηκε στους Έλληνες και στο θεσμό της Ονειρούπολης και την Πρωτοχρονιά στους Βαλκάνιους επισκέπτες. Από αυτούς, ο κ. Αντωνιάδης ξεχώρισε τους Βούλγαρους και λίγους Τούρκους.

Τα ίδια περίπου δεδομένα περιέγραψε και ο Αντώνης Μιτζάλης, οι εκτιμήσεις του οποίου ήταν πιο συγκρατημένες. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων σημείωσε ότι οι Βούλγαροι έμαθαν ως προορισμό χειμερινού τουρισμού την Καβάλα κατά την εορταστική περίοδο, έτσι την προτιμούν. Οι δε Καβαλιώτες επαγγελματίες έμαθαν να εξυπηρετούν τους Βούλγαρους επισκέπτες που αποχωρούν ικανοποιημένοι, με αποτέλεσμα να επανέρχονται για τις χειμερινές διακοπές τους κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη, οι Βούλγαροι επισκέπτες κατέφθασαν μαζικά τις ημέρες αλλαγής του έτους ενώ οι Τούρκοι που επίσης εμφανίστηκαν ήταν λιγότεροι συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ακόμη και χθες, δεύτερη ημέρα του νέου έτους, υπήρχαν πολλά τουριστικά λεωφορεία με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας στην περιοχή του λιμανιού. Τα γκρουπ των επισκεπτών έκαναν πεζοπορία παρά το κρύο στη χερσόνησο της Παναγίας ενώ περπάτησαν και στην περιοχή του επιβατικού λιμανιού.

Γενικότερα, οι Έλληνες που βρέθηκαν στην Καβάλα για την αλλαγή του χρόνου αποχώρησαν το απόγευμα και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ο Αντώνης Μιτζάλης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Τα ξενοδοχεία μας δεν είχαν πληρότητα 100% κατά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο εκτιμώ ότι γενικότερα η εορταστική περίοδος πήγε καλά όπως και πέρσι».

Τόσο ο Αντώνης Μιτζάλης, όσο και ο Κώστας Αντωνιάδης, παρατήρησαν ότι στο εξής και για δύο τουλάχιστον μήνες τα καβαλιώτικα ξενοδοχεία θα εισέλθουν σε φάση περιορισμένης κίνησης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Παρηγοριά των ξενοδόχων και των επαγγελματιών είναι το γεγονός ότι η χρονική απόσταση έως το καλοκαίρι του 2019 καθημερινά θα μειώνεται, οι δε προκρατήσεις δείχνουν ότι για το επόμενο καλοκαίρι η τουριστική κίνηση σε όλη την Π.Ε. Καβάλας θα είναι και πάλι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

 

Διαβάστε επίσης