Οικονομική Επιτροπή σα να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!

 Οικονομική Επιτροπή σα να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Μέχρι και τον προηγούμενο Αύγουστο η κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας ήταν μία σχετικά τυπική διαδικασία.  Ειδικά τους πολλούς προηγούμενους μήνες που από τη συνεδρίαση σταθερά απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Από την 1η του Σεπτέμβρη λόγω των αλλαγών του «Κλεισθένη» και της αναβάθμισης του ρόλου της επιτροπής τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε η δεύτερη φορά με τη νέα διοίκηση του δήμου,  αποφάσισε ομόφωνα για 14 συνολικά θέματα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση συγκεντρώθηκαν αρκετοί άνθρωποι.

Όχι μόνο μέλη της οικονομικής επιτροπής. Δόθηκε έτσι η εντύπωση ότι δεν συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή αλλά το δημοτικό συμβούλιο! Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο δήμαρχος,  αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο Ηλία Καλανταρίδη. Ήταν επίσης 7 μέλη της επιτροπής,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής

Αλληλεγγύης Δημοσθένης Τουλκίδης και τουλάχιστον οκτώ υπηρεσιακοί παράγοντες. Ακόμη και της Δημωφέλεια. Η παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων έχει σχέση και με τα ερωτήματα που θέτει (και στα πιο απλά θέματα) ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Κουνάκος. Έτσι άρχισε η συνεδρίαση,  με ερωτήσεις από τον κ. Κουνάκο που απαντήθηκαν όλες από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ή τους εκπροσώπους στην επιτροπή της προηγούμενης διοίκησης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εύκολα και απλά. Ξεχωρίζουμε τα εξής: Προχωρά η προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Καβάλας. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με προσωρινούς αναδόχους τις επιχειρήσεις Κουκιάς και Αφοί Κουτσούκωστα. Και οι δύο επιχειρήσεις της Καβάλας.

Εγκρίθηκε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημωφελεια που αφορά τη 12η αναμόρφωση προϋπολογισμού της. Συνεχίζεται στο συμβούλιο της επικρατείας δικαστική διαμάχη με πρώην δημοτική υπάλληλο,  η οποία ξεκίνησε πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Συμμορφώνεται ο Δήμος Καβάλας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού άρσης επικινδυνότητας κτισμάτων έτους 2017. Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την επέκταση δικτύων οδικού φωτισμού- συντήρηση δικτύων φωτισμού, μίσθωση γερανών με χειριστή κτλ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης