• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Όλα ανοιχτά για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νομό Καβάλας

 Όλα ανοιχτά για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νομό Καβάλας

Στους ρυθμούς του Μακάριου Λαζαρίδη, κατ’ επέκταση των επόμενων βουλευτικών εκλογών, κινείται από χθες η τοπική ΝΔ. Δύο μέρες θα είναι στην πόλη και τον Νομό ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της ΝΔ, διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια των επίσημων και ανεπίσημων επαφών του είναι σαφές ότι δεν θα ξεκαθαρίσει το ποιες είναι οι προθέσεις του. Ρωτήθηκε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αλλά δεν απάντησε. Απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα σενάρια που τον εμφανίζουν ενδιαφερόμενο υποψήφιο βουλευτή Καβάλας. Στην ερώτηση για την αλλαγή της λίστας αν οι επόμενες εκλογές γίνουν πρόωρα (πριν τον Μάρτιο), δήλωσε ότι την απόφαση θα την λάβει ο πρόεδρος. Άρα είναι πιθανό να αλλάξει η σειρά των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ ακόμη κι αν οι επόμενες εκλογές γίνουν με λίστα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε παρακολούθησαν πολλά στελέχη του κόμματος, αργότερα χθες το μεσημέρι η ΝΟΔΕ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Κατά τα άλλα ανέπτυξε όλα τα γνωστά επιχειρήματα της ΝΔ τόσο για την σημερινή κυβέρνηση όσο και για την εποχή που όπως όλα δείχνουν (κυρίως οι δημοσκοπήσεις) θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Δεν απάντησε στην πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από χθες το πρωί η τοπική Ν.Δ. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι φιλοξενούμενός της, βρίσκεται στην πόλη και στο νομό Καβάλας, λίγα 24ωρα πριν συνοδεύσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην διήμερη περιοδεία του στη Θράκη. Όπως είπε χθες ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει σύντομα στην περιοχή, για να συμπληρώσει την παρουσία του στην περιφέρειά μας, με περιοδεία του στην Καβάλα και τη Δράμα.

Ο Μ. Λαζαρίδης είναι γνωστός δημοσιογράφος, ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Ταυτόχρονα γύρω από το πρόσωπο αυτό, τον Μ. Λαζαρίδη, που κατάγεται από την Καβάλα, ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό. Φυσικά κι ερωτήθηκε. Κατ΄ ουσίαν απέφυγε ν ΄ απαντήσει στην ερώτηση ,την οποία όμως όπως ομολόγησε περίμενε. Είναι εύκολη η απάντησή μου είπε ο Μ. Λαζαρίδης. Το μόνο που σκέφτομαι τόνισε είναι να βάλω ένα λιθαράκι κι εγώ για να γίνει η Ν.Δ. κυβέρνηση. Δεν επεκτάθηκε, όσο κι αν πιέστηκε. Άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα ερώτηση αφορούσε τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., εφόσον οι επόμενες βουλευτές εκλογές γίνουν πρόωρα, δηλαδή με λίστα. Σ΄ αυτό το ενδεχόμενο η σειρά των υποψήφιων βουλευτών θ΄ αλλάξει ή θα είναι ίδια σύμφωνα  με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, ήταν το ερώτημα στον κ. Λαζαρίδη. Δε μπορώ ν΄ απαντήσω , είπε, θ΄ αποφασίσει κατέληξε ο Πρόεδρος του κόμματος.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης τύπου περιελάμβανε τα καθιερωμένα. Χαιρετισμό από τον Μπ. Δράκο και την αναπληρώτρια πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μ. Φιλιππίδου. Είναι τιμή για μας που είναι στην Καβα΄λα ο Μ. Λαζαρίδης, αφού είναι καβαλιώτης, είπε ο Μπ. Δράκος. Στο ίδιος μήκος κύματος και η Μ. Φιλιππίδου, είπε για τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. ότι είναι η μοναδική λύση και ελπίδα όλων των Ελλήνων.

Ο Μ. Λαζαρίδης ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που είχε άκουσε πριν από λίγη ώρα. Δικαιολόγησε τον απόντα από τη συνέντευξη τύπου Ν. Παναγιωτόπουλο. Αισθάνομαι περίεργα. Είμαι συγκινημένος, καθώς επιστρέφω στην πόλη που γεννήθηκα, εδώ που πέρασε πολλά καλοκαίρια, είπε ο κ. Λαζαρίδης, πριν ανοίξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης μέσα από μία σύντομη εισήγηση που έκανε.

Η Ελλάδα έχει περιθώρια ανάπτυξης, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει σήμερα, αφού η χώρα μας είναι αιχμάλωτη στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μετά την κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Μ. Λαζαρίδης είπε ότι, η Ν.Δ. με τη συμφωνία αλήθειας με το ελληνικό λαό, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Δε θα κάνουμε – είπε – απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τόνισε ότι επί  ημερών Κ. Μητσοτάκη βελτιώθηκαν τα οικονομικά της Ν.Δ. Ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να δώσουν βαρύτητα στην κάρτα μέλους. Ζητάμε εκλογές … Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, νέα κυβέρνηση, είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

Θύμισε την πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη, ώστε να δημιουργηθεί μητρώο πολιτικών στελεχών στο κόμμα. Κάποιος ακόμα και σήμερα – είπε – μπορεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα να καταθέσει το βιογραφικό του και ν΄ αξιολογηθεί.

Μίλησε για ανανέωση όχι μόνο στα ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τη συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν πολλά στελέχη της Ν.Δ., που είχαν την ευκαιρία πριν και μετά το τέλος της να μιλήσει με τον Μ. Λαζαρίδη.

 

Διαβάστε επίσης