• 4 Μαΐου 2024,

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ενστάσεις – «Χρυσό» κυλικείο, με υπερδιπλάσιο ενοίκιο

 Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ενστάσεις  – «Χρυσό» κυλικείο, με υπερδιπλάσιο ενοίκιο

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου, του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Η διαδικασία είχε αποτέλεσμα, ευχάριστο για τα οικονομικά του Δήμου, αφού το μηνιαίο μίσθωμα, υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το ισχύον. Ο ιδιώτης που τα προηγούμενα τρία χρόνια νοίκιαζε το συγκεκριμένο κυλικείο, Γιάννης Κρυστάλλης, ήταν αυτό που έδωσε την υψηλότερη προσφορά. Έτσι θα συνεχίσει να βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα τρία προηγούμενα χρόνια πλήρωνε ενοίκιο 1100 ευρώ το μήνα. Με βάση τη χθεσινή διαδικασία θα πληρώνει 2.655 ευρώ το μήνα – αρκετά περισσότερα – χρήματα στα οποία θα πρέπει να υπολογισθεί και το χαρτόσημο, όπως επίσης θα πληρώνει ο ίδιος, το ρεύμα και το νερό.

Η διαδικασία ήταν μακρά, αλλά μπορεί να έχει συνέχεια, καθώς φημολογείται ότι θα υπάρξουν ενστάσεις ή έστω μία. Έγινε παρουσία επιτροπής δημοτικών υπαλλήλων, με τρεις ιδιώτες παρόντες. Όλοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους καθώς περίμεναν περισσότερους. Επρόκειτο για τον κ. Ιωάννη Κρυστάλλη, τον κ. Διαμαντή Κωνσταντάρα και την εταιρία Γήπεδα ΣΑΛΑΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, εκπροσωπούμενη από την κα Αναστασία Κατσαβούνη.

Πριν από τρία χρόνια οι συμμετέχοντες ήταν επτά. Τώρα μειώθηκαν για λόγους που είναι υπό έρευνα. Η διαδικασία ξεκίνησε με έλεγχο των δικαιολογητικών. Η επιτροπή του διαγωνισμού συσκέφθηκε κεκλεισμένων των θυρών κι όταν επανήλθε ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την συμμετοχή της εταιρίας Γήπεδα ΣΑΛΑΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, διότι δεν προσκόμισε βεβαίωση από το ΤΕΒΕ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους της, αλλά η επιτροπή επέμενε στην απόρριψη, υποδεικνύοντας στην υποβολή ένστασης. Τότε διατυπώθηκαν προφορι8κά κι άλλες ενστάσεις για υπεύθυνες δηλώσεις που δεν έχουν το γνήσιο της υπογραφής από την πλευρά του Ι. Κρυστάλλη και για έγγραφο του πρωτοδικείου Καβάλας, που δεν είναι πλήρες, από την πλευρά του Διαμαντή Κωνσταντάρα. Η επιτροπή του διαγωνισμού συσκέφθηκε απορρίπτοντας τις καινούριες ενστάσεις. Στην ουσία του διαγωνισμού συνέχισαν ο Ιωάννης Κρυστάλλης και ο Διαμαντής Κωνσταντάρας. Το τελικό ποσό από τον κ. Κρυστάλλη ήταν για μηνιαίο μίσθωμα 2.655 ευρώ κι έτσι τέλειωσε ο διαγωνισμός, αν και υπάρχει πάντα η δυνατότητα ένστασης, που φαίνεται ότι θα γίνει από την εταιρία που αποκλείστηκε.

 

 

Διαβάστε επίσης