• 3 Μαΐου 2024,

Οριστική ανάκληση άδειας λόγω μικροποσότητας χασίς

 Οριστική ανάκληση άδειας λόγω μικροποσότητας χασίς

Συνεδρίασε χθες το πρωί για 15η φορά το 2016, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση, επειδή δε μπορούσε να εξασφαλισθεί απαρτία. Τελικά προσήλθαν και συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής χωρίς ανάμεσά τους να υπάρχει εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρώτο θέμα ήταν και το κυριότερο. Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε με πλειοψηφία οριστική ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας  καταστήματος καφετερίας, επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία σε έλεγχο που έκανε πρόσφατα βρήκε εντός του καταστήματος  μικροποσότητες χασίς. Αυτός ήταν ο λόγος που εισηγήθηκε στα συλλογικά όργανα του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο σχετικής νομοθεσίας, το κλείσιμο του καταστήματος.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης, δικηγόρος, διαμαρτυρήθηκε έντονα, χωρίς ν΄ αλλάξει την απόφαση της επιτροπής. Ο κ. Δημήτρης Καζανίδης μειοψήφησε ζητώντας αναβολή του θέματος, μέχρι να ξεκαθαρίσει στο δικαστήριο η υπόθεση.

Καθορίστηκαν οι χώροι ανάπτυξης των πάγκων, πέντε στον αριθμό, των ειδών των πωλουμένων προϊόντων για την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο δημοτικό συμβούλιο θ΄ αποφασισθεί ποιο 15θήμερο την περίοδο των εορτών  θα λειτουργούνε οι συγκεκριμένοι πάγκοι, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Καζανίδης ζήτησε να πληροφορηθεί αν με τη διαδικασία συμφωνεί τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, όσο κι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης