• 7 Μαΐου 2024,

Όλα έτοιμα για το αυριανό φεστιβάλ

 Όλα έτοιμα για το αυριανό φεστιβάλ

Δύο εκπρόσωποι του Κέντρου Λαογραφίας Νεάπολις, ο Πρόεδρος Βασίλης Ευστρατίου και η ταμίας κα Έλλη Καμάρια, συνάντησαν χθες το πρωί τους δημοσιογράφους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης, σε μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνέντευξη τύπου. Θέμα της συνέντευξης αυτής το αυριανό 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων, με την ονομασία «Κάθε τόπος και χορός».

Και οι δύο τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση, που αρχίζει αύριο στις 9.00 το βράδυ και διεξάγεται στο Πάρκο Φαλήρου.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Ευστρατίου, η διοργάνωση συνδέεται και δεσμεύεται από τον τίτλο της και έτσι τα χορευτικά συγκροτήματα που θα εμφανιστούν θα παρουσιάσουν χορούς από τον τόπο του το κάθε ένα.

Το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Λαογραφίας Νεάπολις, θα χορέψει χορούς από τη Θάσο.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες στην εκδήλωση συμμετέχουν 150 χορευτές, περιλαμβανομένων και των συνοδών.

Μετά το τέλος του φεστιβάλ, προσφέρεται δείπνο με χορό, σε κέντρο διασκέδασης της πόλης. Άλλωστε όσοι θα έρθουν για την εκδήλωση από μακριά, από την Κύπρο, το Μεσολόγγι, τη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται να μείνουν στην Καβάλα και το Σάββατο.

Τόσο ο κ. Ευστρατίου, όσο και η κα Καμάρια, είπαν ότι η διοργάνωση γίνεται με πολύ εθελοντική δουλειά, από το Διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου, με τη βοήθεια ιδιωτών χορηγών, του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Διαβάστε επίσης