Περισσότερος κόσμος στις παραλίες

 Περισσότερος κόσμος στις παραλίες

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γεμίσουν κόσμο  οι παραλίες, μέσα και λίγο έξω από την πόλη. Αυτό ήταν ορατό χθες στην Καλαμίτσα, στην Ραψάνη και το Περιγιάλι, αφού από το πρωί συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες.

Πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο κι όπως λέει η πρόβλεψη της ΕΜΥ η εικόνα που συναντήσαμε χθες θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες, έστω κι αν το καλοκαίρι άργησε ένα τουλάχιστον 20ήμερο.

Ο Δήμος Καβάλας επωφελήθηκε της κακοκαιρίας, υπό την έννοια ότι φρόντισε καλύτερα τις ακτές του, τις εξόπλισε και θα τις εξοπλίσει. Καμπίνες, ομπρέλες, υπάρχουν παντού, από τη Νέα Καρβάλη έως το Παληό. Ξαπλώστρες στην Καλαμίτσα, ενώ καρέκλες θα μπούνε σήμερα στην Ακτή της Ραψάνης.

Φέτος οι ομπρέλες επεκτάθηκαν και στη δυτική πλευρά Ακτής Ραψάνη, εκεί όπου μέχρι και πέρσι το καλοκαίρι, υπήρχε το ναυάγιο του πλωτού γερανού.

Μαζί με τον κόσμο στις ακτές ανακύπτουν ήδη τα πρώτα προβλήματα. Νυχτερινές ώρες άγνωστοι προσπαθούν να κλέψουν ότι θεωρούν ότι τους είναι χρήσιμο.

Τριάντα εξωτερικά καλαθάκια απορριμμάτων τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας, στην Ακτή του Περιγιαλίου. Σε πολλά από αυτά άγνωστοι, πήραν το εσωτερικό του καλαθιού, μία λαμαρίνα, αφήνοντας μόνο την ξύλινη υποδοχή.

Ο Δήμος Καβάλας απευθύνει έκκληση να προστατευθούν όλα όσα βρίσκονται στις παραλίες, για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν αυτοί που κάνουν μπάνιο κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης