Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στα γραφεία του τοπικού ΚΚΕ δόθηκε χθες το πρωί συνέντευξη τύπου για το 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Πραγματοποιείται σήμερα στο πάρκο Φαλήρου από τις 7.00 το απόγευμα και μετά.

Στους δημοσιογράφους μίλησαν ο Δημήτρης Καρακώτσης και η Βασιλική Μπράτσου εκπρόσωποι της ΚΝΕ Καβάλας. Όπως είπαν η διοργάνωση είναι απολύτως έτοιμη.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται στην πόλη της Καβάλας, αφού προηγήθηκαν εκδηλώσεις στο Ποδοχώρι, τη Θάσο και τη συνοικία των Ποταμουδίων, είπε ο Δ. Καρακώτσης. Χρειάζεται αγώνας κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα και στις κυβερνήσεις που το υπηρετούν, συμπλήρωσε. Τόνισε δε ότι το φεστιβάλ της ΚΝΕ κι αυτή τη φορά γίνεται με εθελοντική δουλειά, χωρίς να υπάρχουν χορηγοί.

Η κα Βασιλική Μπράτσου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία με το Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Νίκο Ζιώγαλα.

Από την πολιτική πλευρά καλύπτεται το φεστιβάλ με την ομιλία του Μ. Παπαδόπουλου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

Υπάρχει συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ¨40. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν: Μαθητικό στέκι, Εργατικό στέκι, Στέκι για φοιτητές ΤΕΙ, Παιδότοπος, όπως επίσης θα φιλοξενηθεί Έκθεση αφιερωμένη στα 70 από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Έκθεση αφιερωμένη στον ηρωϊκό Μάη του 1936. Θα λειτουργήσει ταβέρνα και κουβανέζικο μπαρ.

 

 

Διαβάστε επίσης