Όλα έτοιμα για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Αμυγδαλεώνα

 Όλα έτοιμα για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Αμυγδαλεώνα

Ορόσημα για την προσφυγική μνήμη, σε πόλεις και χωριά που έχουν ριζώσει Πόντιοι και Μικρασιάτες: Μετά από δύο πολύ μεγάλες περιόδους σε lockdown, αυτό το καλοκαίρι ήρθε επιτέλους η στιγμή για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια των μνημείων.


Η Κατερίνη και η Κοζάνη απέκτησαν πρόσφατα μνημείο που είναι αφιερωμένο στη Μικρασιάτισσα μάνα, σχεδόν έτοιμα είναι το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων που θα τοποθετηθεί στην Κω, καθώς και ο ανδριάντας του Νίκου Καπετανίδη που θα τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο τελευταία έργα θα βγουν από το εργαστήριο του Γιώργου Κικώτη· πριν από αυτό όμως, ο γλύπτης την Κυριακή θα είναι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, εκεί που θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα έργου του.

Το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι έτοιμο εδώ και καιρό, ωστόσο η πανδημία πήγε πίσω όλα τα σχέδια. Τοποθετημένο στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου, αναπαριστά μια μάνα με ένα παιδί να κοιτούν μπροστά. Η τελετή των αποκαλυπτηρίων υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας θα γίνει στις 11:00, παρουσία του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου.

πηγή: pontosnews.gr

Διαβάστε επίσης