• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στο κτίριο πρώην Ε.Ο.Κ.

 Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στο κτίριο πρώην Ε.Ο.Κ.

Στη διάρκεια του 2024 οι χωροταξικές αλλαγές που ξεκίνησαν κι αφορούν πολλές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν.

Στο τέλος ο Δήμος Καβάλας θα έχει αποκλειστική σχεδόν έδρα του το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (π. ΕΟΚ) επί της οδού Κ. Παλαιολόγου. Θα χρησιμοποιήσει όχι μόνο τους χώρους που είναι αρμοδιότητας του αλλά και δύο επιπλέον ορόφους, οι οποίοι αρχικά παραχωρήθηκαν στην ΠΕ Καβάλας.

Αυτή δηλώνει ότι δεν τους χρειάζεται. Κι έτσι θα τους διαθέσει στο Δήμο. Οι συγκεκριμένοι δύο όροφοι πριν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να προετοιμαστούν με το απαραίτητο έργο. Εμμέσως το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές.

Μετά από ερώτημα της κ. Δρακονάκη για το που θα λειτουργεί μελλοντικά η Πολεοδομία. Ο κ. Μουριάδης απάντησε ότι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καβάλας (επί σειρά ετών λειτουργεί στο Διοικητήριο) το 2024 θα μετακομίσει στους έτοιμους για αυτήν χώρους του π. ΕΟΚ.

Και όχι μόνο αυτή. Στους ίδιους χώρους θα εργάζονται αρκετοί από τους υπαλλήλους που σήμερα δουλεύουν για τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται. Αν διαλυθεί τελικά η Δημωφέλεια, υπάλληλοι της – που θα γίνουν υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας- θα μεταφερθούν επίσης στο ίδιο κτίριο.

Όσοι χώροι αδειάσουν στην δημοτική πολυκατοικία δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση, θα επιδιωχθεί να νοικιαστούν. Κι αυτό αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.

Χθες το πρωί ο Θόδωρος Μουριάδης εξήγησε – μιλώντας στην Πρωινή- ποιο είναι το ακριβές πλάνο. Αδειάζουν όπως είπε τα δύο Δημαρχεία – λευκό και κίτρινο κτίριο- και αξιοποιούνται διαφορετικά αφού πρώτα συντηρηθούν.

Το έργο συντήρησης τους έως 7 εκ ευρώ τους αφορά μαζί με το ακίνητο Μούτουλα που βρίσκεται δίπλα στην αυλή του Δημαρχείου. Έτσι στο λευκό κτίριο θα μείνει το γραφείο Δημάρχου, ο χώρος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί θα δοθεί χώρος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το κίτρινο κτίριο μετατρέπεται σε δημοτική πινακοθήκη ενώ το ακίνητο Μούτουλα 200 τμ περίπου, θα φιλοξενεί τους πολιτικούς γάμους. Ο κ. Μουριάδης είπε επίσης ότι προχωρά η διαδικασία για να αγοραστεί η καπναποθήκη πρώην Παλιό Ωδείο.

Μετατρέπεται σε χώρο εκδηλώσεων και χώρο για το Δημοτικό Ωδείο. Που δεν χωρά στο ακίνητο του επί της οδού Βενιζέλου. Για το έργο στα τρία δημοτικά κτίρια ο κ. Μουριάδης έλαβε υπόσχεση χρηματοδότησης του από το κράτος. Μελετητικά το έργο είναι απολύτως έτοιμο.

Διαβάστε επίσης