• 29 Μαρτίου 2024,

Όλοι αθώοι

 Όλοι αθώοι

Αργά το μεσημέρι αθωώθηκαν χθες στο Τριμελές ο Βασίλης Ξουλόγης, πολλοί συνεργάτες του κι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Παγγαίου. Η υπόθεση αφορούσε διαγωνισμό έργων βιολογικών καθαρισμών το 2012. Τα ΜΑΤ ήταν στο δικαστήριο για δίκη αντιεξουσιαστών- ακροδεξιών, η οποία αναβλήθηκε. Στο δικαστήριο χθες μαθητές Λυκείου, για να δουν από κοντά μια πραγματική δίκη.

ΜΑΤ, Δήμος Παγγαίου, μαθητές και άλλοι στο δικαστήριο

Έντονη αστυνομική παρουσία χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο. Δύο λεωφορεία με ισάριθμες διμοιρίες ΜΑΤ, είχαν σταθμεύσει στο πάρκινγκ δίπλα στο δικαστικό μέγαρο κι ενώ οι αστυνομικοί το πρωί ήταν προληπτικά έξω από το κτήριο, στην πορεία της ημέρας βρέθηκαν άπαντες στο εσωτερικό του.

Η κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας αφορούσε δίκη που επρόκειτο να γίνει στο τριμελές Καβάλας με εμπλεκόμενους αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς. Επειδή στο δικαστήριο εμφανίστηκαν κατηγορούμενοι και μηνυτές κι από τις δύο πλευρές, με φίλους τους, υπήρξε η ανησυχία ότι θ΄ απειληθούν επεισόδια. Εξ αυτού του λόγου οι αστυνομικοί ενώ αρχικά παρακολουθούσαν διακριτικά από απόσταση, στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου, ευρισκόμενοι πιο κοντά και στην ομάδα των ακροδεξιών και σ΄ αυτήν των αντιεξουσιαστών.

Η παραμονή τους παρατάθηκε μέχρι αργά το μεσημέρι, εξαιτίας του ότι η δίκη δεν είχε γίνει εγκαίρως, επειδή προηγούνταν υπόθεση του Δήμου Παγγαίου. Αυτή η δίκη, του Δήμου Παγγαίου, με πολλούς κατηγορούμενους της διοίκησης Ξουλόγη, άρχισε το πρωί και τέλειωσε το μεσημέρι. Επρόκειτο για υπόθεση διαγωνισμού έργου βιολογικού καθαρισμού, τον Απρίλιο του 2012. Διέρρευσαν στον τύπο κι όχι μόνο, σημαντικά σημεία της διαγωνιστικής διαδικασίας. Καταγγέλθηκε ότι ο διαγωνισμός δεν εξελίσσονταν νόμιμα, αλλά παρά ταύτα η διοίκηση τότε του Δήμου Παγγαίου τον έχει ολοκληρώσει, το έργο έγινε και  εδώ και λίγο λειτουργεί. Έπραξε ή δεν έπραξε σωστά η τότε διοίκηση του Δήμου; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που για ώρα απασχόλησε το δικαστήριο. Κατηγορούμενοι ήταν και 4 υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου.

Εν τω μεταξύ ανάμεσα σε όλα αυτά, το ακροατήριο του τριμελούς γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Επρόκειτο για μαθητές λυκείου της πόλης, που όπως συνηθίζεται παρακολούθησαν μία τυπική διαδικασία δίκης στο τριμελές. Ανάμεσα μας μάλιστα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου.

Διαβάστε επίσης