• 26 Απριλίου 2024,

Ραντεβού τον Απρίλιο για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων – δικύκλων

 Ραντεβού τον Απρίλιο για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων – δικύκλων

Αρχές Απριλίου θα γίνει από τον Δήμο Καβάλας πλειοδοτική φανερή δημοπρασία για την ανεύρεση της συμφερότερης προσφοράς ώστε αμέσως μετά να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα- δίκυκλα- βάρκες κτλ. Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι έτοιμα να απομακρυνθούν 35 αυτοκίνητα που έχουν επισημανθεί από τη Δ. Αστυνομία. Ο ανάδοχος που θα πληρώνει τον Δήμο Καβάλας για κάθε όχημα που θα απομακρύνει, θα αναλάβει το έργο για τα επόμενα 5 χρόνια. Υπολογίζεται ότι σε αυτό το διάστημα θα απομακρυνθούν 300 οχήματα που σήμερα επιβαρύνουν την κατάσταση σε συνοικιακούς κυρίως δρόμους.

Με άλλη απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη για την αγορά χρονόμετρου που θα βοηθήσει την τήρηση του κανονισμού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Οικονομική Επιτροπή χθες συνεδρίασε με τρεις παρόντες εκπροσώπους της αντιπολίτευσης (Μουριάδη, Παπαδόπουλο, Μουρτασάγα). Οι παρεμβάσεις των οποίων είχαν ενδιαφέρον. Πάλι οι πιο πολλές αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

Εαρινή απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, για 10η φορά το τρέχον έτος η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η πιο σημαντική απόφαση που έλαβε και μάλιστα ομόφωνη, αφορούσε την έγκριση των όρων της διακήρυξης, πλειοδοτικής φανερής προφορικής δημοπρασίας, μέσω της οποίας θ΄ απομακρυνθούν εγκαταλειμμένα επιβατικά αυτοκίνητα σε συνοικιακούς δρόμους, όπως επίσης τροχόσπιτα, τρέιλερ, δίκυκλα, ακόμα και σκάφη. Με την ίδια διαδικασία που θα γίνει αρχές Απριλίου, ο Δήμος Καβάλας εκποιεί απόβλητα λιπαντικών ελαίων, τα προαναφερθέντα οχήματα που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου της ζωής τους, πλαστικούς και μεταλλικούς κάδους.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, μέσω της δημοτικής αστυνομίας είναι έτοιμα για να απομακρυνθούν άμεσα, 35 επιβατικά αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν. Τους επόμενους μήνες κι εφόσον υπάρξει αποτέλεσμα της πλειοδοτικής προφορικής διαδικασίας, θ΄ απομακρυνθούν σταδιακά 90, ενώ ο ανάδοχος του ίδιου έργου θα ασχοληθεί με τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα για τα επόμενα πέντε χρόνια, υπολογίζοντας η υπηρεσία ότι σ΄ αυτό το διάστημα θ΄ απομακρύνει 300 οχήματα.

Το κέρδος του Δήμου Καβάλας θα είναι διπλό. Από τη μια θ΄ απομακρυνθούν τα προαναφερθέντα οχήματα, όχι μόνο αυτοκίνητα, όπως προέβλεπαν προηγούμενες διαδικασίας, αλλά και δίκυκλα, τρέιλερ, κ.λ.π., από την άλλη το ταμείο του Δήμου Καβάλας θα εισπράξει χρήματα, καθώς για κάθε μια απομάκρυνση ο ανάδοχος θα πληρώνει χρηματικό ποσό, που για παράδειγμα για τα απλά επιβατικά αυτοκίνητα, έχει τιμή έναρξης στην προφορική διαδικασία 50 ευρώ το κάθε ένα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ρώτησαν τον κ Καλανταρίδη, πότε η όλη διαδικασία θα φτάσει στην ουσία της. Είπε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει αρχές Απριλίου και γρήγορα, εφ΄ όσον υπάρξει ανάδοχος που φαίνεται ότι θα υπάρξει, αυτός θ΄ αναλάβει τη δουλειά.

Χθες στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκαν 3 έκτακτα και 19 τακτικά θέματα. Πολλές αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Σε αρκετές οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δήλωσαν μόνο την παρουσία τους. Επρόκειτο για τους Νίκο Μουρτασάγα, Θόδωρο Μουριάδη και Μάκη Παπαδόπουλο. Με τη συμμετοχή αυτών των τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, η οικονομική επιτροπή αποκτά νέο ενδιαφέρον. Ναι μεν δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Δηλαδή οι αποφάσεις πάλι είναι ομόφωνες. Όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης βομβαρδίζουν τον πρόεδρο, κατ΄ ουσίαν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με πολλές ερωτήσεις, στις οποίες δίνονται συνεχώς απαντήσεις.

Χθες στο πρώτο τακτικό θέμα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας, υπολογίζεται από το Δήμο να πληρωθεί ποσό 67.000 ευρώ στο δημόσιο, για πρόστιμα που αφορούν τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων και το χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

 

Διαβάστε επίσης