• 26 Απριλίου 2024,

Υπάρχουν ελπίδες να αποφευχθεί η συγχώνευση των Νηπιαγωγείων;

 Υπάρχουν ελπίδες να αποφευχθεί η συγχώνευση των Νηπιαγωγείων;

Παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων του συλλόγου των Εκπαιδευτικών Π.Ε. δεν συζητήθηκε χθες στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας το θέμα της συγχώνευσης του 18ου και του 21ου νηπιαγωγείου. Το ίδιο πρόβλημα της συνοικίας του Αγίου Λουκά δεν θα απασχολήσει τη Δευτέρα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού δεν υπάρχει σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, η δημοτική επιτροπή παιδείας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, η πρόεδρος και δημοτική σύμβουλος Μαρία Κλωνάρη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Απόστολος Βαγενάς, ο εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζυγούλας και δύο εκπρόσωποι του συλλόγου εκπαιδευτικών, ο Βασίλης Ποιμενίδης και η κα Μαριάννα Κεσόγλου.

Ο Β. Ποιμενίδης ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίασή της η επιτροπή παιδείας του Δήμου Καβάλας, να συζητήσει εκ νέου το γνωστό θέμα της συγχώνευσης του 18ου με το 21ο νηπιαγωγείο. Η πρόταση του Β. Ποιμενίδη, παρά το ότι υποστηρίχθηκε με διάφορα επιχειρήματα, δεν έγινε δεκτή. Η κα Κλωνάρη μαζί με τους κυρίους Ζυγούλα και Βαγενά, είπαν ότι το θέμα δεν μπορεί να ξανασυζητηθεί στη δημοτική επιτροπή παιδείας. Αποδυνάμωσαν με αυτό τον τρόπο το ενδεχόμενο η συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων να είναι τακτικό θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ποιμενίδη, αν χθες ήθελε η επιτροπή παιδείας του Δήμου Καβάλας, μπορούσε στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας να επαναφέρει το ζήτημα των δύο νηπιαγωγείων. Η πλειοψηφία της επιτροπής υποστήριξε ότι αυτό να το κάνει και μόνο του το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση ή καινούρια απόφαση στην δημοτική επιτροπή παιδείας.

Εν τω μεταξύ εξελίξεις γύρω από το θέμα των δύο νηπιαγωγείων στην Καβάλα ή την Αθήνα δεν υπάρχουν. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η Αθήνα, καθώς αναμένεται η απόφαση του υπουργείου παιδείας για τις συγχωνεύσεις, συνενώσεις κ.λ.π. δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Όσο αργεί αυτή η απόφαση έχουν περιθώριο να αλλάξουν τα δεδομένα των δύο νηπιαγωγείων, όσοι προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται.

Θα έχει αποτέλεσμα το ενδιαφέρον που δείχνουν οι βουλευτές; Οι απόψεις διΐστανται. Άλλοι ισχυρίζονται ότι αν οι κυβερνητικοί βουλευτές ασχοληθούν με το θέμα μπορούν ν΄ αποτρέψουν την συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων. Άλλοι λένε  ότι είναι τόσο τεκμηριωμένη η πρόταση συγχώνευσης των δύο νηπιαγωγείων, που το υπουργείο παιδείας δεν θα δεχθεί τις αντιρρήσεις, που είναι πιθανό να διατυπώσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Όπως κι αν έχουν τα δεδομένα της υπόθεσης, η οποία τελικά θα κριθεί στο υπουργείο παιδείας, θεωρείται απίθανο τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των δύο νηπιαγωγείων. Εκτός κι αν αναλάβει σήμερα κιόλας τέτοια πρωτοβουλία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Όσο το θέμα αργεί να επανέλθει ως τακτικό θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ισχύει η προηγούμενη γνωμοδότησή του, που είναι υπέρ της συγχώνευσης των δύο νηπιαγωγείων.

Διαβάστε επίσης