Όλο το Παληό ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

 Όλο το Παληό ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Είναι γεγονός οτι φέτος το καλοκαίρι στο Παληό Τσιφλίκι έχουμε ρεκόρ απο ενοικιαζόμενα δωμάτια και κυρίως σπίτια αφού οι ιδιοκτήτες τους αποφασίσανε να βγούνε οι ίδιοι απο μέσα και να τα νοικιάσουν σε Βαλκάνιους τουρίστες που επιλέγουν το Παληό για τις διακοπές τους.

Αυτή η μόδα ξεκίνησε δειλά – δειλά απο το 2010 και μετά με τους πρώτες ιδιοκτήτες σπιτιών να κάνουν χρυσές δουλειές μπαίνοντας στην διαδικασία να νοικιάσουν τα σπίτια τους και φτάσαμε στο φετεινό καλοκαίρι του 2017 όπου σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα  ενοικιάζονται στο Παληό περίπου 400 σπίτια!  Οι ιδιοκτήτες βγήκανε απο μέσα , κάνανε τις απαραίτητες εργασίες και τα βγάλανε στο booking. com και σε άλλες σχετικές πλατφόρμες για να τα νοικιάσουν πιο εύκολα.

Φέτος το καλοκαίρι στο Παληό υπάρχουν δωμάτια και μονοκατοικίες που ενοικιάζονται απο 80 ευρώ την βραδιά έως και 300 – 400 ευρώ όταν πρόκειται για κάποια μονοκατοικία πολυτελούς κατασκευής.

Είναι αλήθεια οτι οι Βούλγαροι όταν ξεκίνησαν να κατεβαίνουν μαζικά  εδώ προς την γειτονιά μας πέσανε με τα μούτρα στην Νέα Πέραμο  και κάνανε μάλιστα και πολλές επενδύσεις στην περιοχή ενώ  ελάχιστοι ήταν αυτοί που ρίχνανε κλεφτές ματιές προς το Παληό.

Αυτές οι ματιές γίνανε πιο συχνές με αποτέλεσμα τα τελευταία καλοκαίρια και στο Παληό να έχει γίνει μια απόβαση απο Βούλγαρους – Ρουμάνους και Τούρκους.

Και αν οι Βούλγαροι έρχονται στην περιοχή μας για να περάσουν μερικές εβδομάδες χαλάρωσης οι Τούρκοι κάνουν ένα βήμα περαπάνω και προχωράνε σε αγορές ακινήτων ξοδεύοντας πολλές χιλιάδες ευρώ γιατί επιλέγουν μονοκατοικίες πολυτελούς κατασκευής και οχι ένα απλό δωμάτιο για να έρχονται απλά και να κάνουν τα μπάνια τους για μερικές μόνο μέρες.

Είναι γεγονός οτι την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη  προς το παρόν την έχουν οι Τούρκοι αφού οι Βούλγαροι είναι πιο μαζεμένοι και σφιχτοί.

Το γεγονός οτι οι προβλέψεις για το επόμενο καλοκαίρι  δείχνουν μεγαλύτερες ακόμα αφίξεις  οδηγούν και άλλους στην επιλογή της ενοικιάσης της οικίας τους.

Το Παληό ήταν ανέκαθεν η πρώτη επιλογή των Καβαλιωτών για την αγορά εξοχικού  που χρησιμοποιούσαν την διάκρεια του καλοκαιριού.

Αυτό την τελευταία δεκαετία και κυρίως τα χρόνια της κρίσης έχει αλλάξει αφού κυρίως για οικονομικούς λόγους ή τα πουλάνε ή τα νοικιάζουν και αναβάλλουν επ’ αόριστον τις δικές τους διακοπές.

Η ενοικιάση του ακινήτου σου  είναι μια επιλογή που μπορεί να σου φέρει ένα καλό εισόδημα σχετικά εύκολα ανάλογα με τις εποχές που ζούμε.

Δεν υπήρχε με τίποτα κανένας άλλος λόγος να βγεί απο το σπίτι του  ο Καβαλιώτης  ιδιοκτήτης για να μπεί ο Βούλγαρος.

Η περιοχή έχει μεγάλη ανάγκη απο καταλύματα αφού αποδείχθηκε οτι ακόμα και φέτος το καλοκαίρι τα 400 σπίτια – δωμάτια που νοικιάζονται πέρα απο τα σταθερα καταλύματα που υπήρχανε και προ κρίσης δεν φτάνουν.

Πλέον ο τουρισμός έχει τον πρώτο λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και φαίνεται οτι και οι Καβαλιώτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν σε αυτόν. Η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την χώρα αυτή είναι η σανίδα του τουρισμού.

Βίκυ ΚαγιάΗλίας  Κρασσάς  είναι το ζευγάρι που συνεχίζει να ζεί τον απόλυτο έρωτα ( λες και μόνοι αυτοί αγαπήσανε στον κόσμο αυτό) και περνούνε ξένοιαστες διακοπές στη ΜΥΚΟΝΟ με πολλές διαχύσεις μέσα σε όλο τον κόσμο.

Είναι το ακομπλεξάριστο ζευγάρι που χαίρεται τον έρωτα του σε κοινή μάλιστα θέα.

Φιλάκια , χαδάκια και πειράγματα σε μια απο τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να ζούμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς με καλοκαιρινή διάθεση γιατί μπορεί να είμαστε στα τέλη Αυγούστου αλλά ψυχολογικά είμαστε στα μέσα Ιουλίου.

Καλές διακοπές σε όσους φύγανε χθες Δευτέρα, καλή επιστροφή σε αυτούς που επιστρέψανε και κουράγιο σε όσους δεν πήγανε πουθενά.

Να έχετε υπόψη σας οτι εκτός απο αυτούς που φεύγουν και αυτούς που γυρίζουν υπάρχουν και αυτοί που δεν θα πάνε πουθενά.

Αυτοί έχουν την πιο δύσκολη αποστολή γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα χωρίς να μπορέσουν να πάρουν καμμιά ανάσα ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Πολλές οι διαμαρτυρίες για τις φόλες που πέσανε στο Παληό στα αδέσποτα που την φάγανε και η συνέχεια είναι γνωστή.

Μεγάλη κινητοποίηση απο τις φιλοζωϊκές οργανώσεις που διαμαρτύρονται έντονα αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά προκειμένου να εμποδίσουν αυτού του είδους τις ενέργειες που έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό του ανθρώπου που με τόση ευκολία φαρμακώνει τα τετράποδα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια. Καλή εβδομάδα και να μην στεναχωριέστε γιατί στο τέλος όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ινδοί όλα θα πάνε καλά.

Κάτι ξέρουν αυτοί παραπάνω απο εμάς.

Έχουμε καλή διάθεση , καλή αύρα και αναμένουμε και το κλείσιμο και της 3ης αξιολόγησης που θα είναι δύσκολη γιατί είναι αφιερωμένη στον Δημόσιο Τομέα. Οι δύο πρώτες αποτέλειωσαν τον ιδιωτικό τομέα και τώρα μπαίνει στο στόχαστρο ο δημόσιος.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης