μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα αποδυτήρια στην ακτή της Ρέμβης στη Νέα Ηρακλείτσα χρειάζονται πόρτες. Κι αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, αυτά που φαίνονται στη φωτογραφία χρειάζονται απόσυρση ώστε στη θέση τους να τοποθετηθούν νέα. Σύγχρονα, ανθεκτικά. Τόσο ανθεκτικά που οι πόρτες τους δεν θα ξηλώνονται.

========================================================================

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, δύο εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Καβάλας είχαν την Παρασκευή συναντήσεις τόσο με τη Δήμαρχο όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Όπως διαβάζουμε στο ίδιο δελτίο τύπου, στις συναντήσεις αυτές έθεσαν συγκεκριμένα θέματα που εκκρεμούν για την πόλη και το νομό. Όλα (ή σχεδόν όλα) είναι πρώτης προτεραιότητας αλλά σε κανένα από αυτά η Κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό. Η οποία Κυβέρνηση φυσικά και τα γνωρίζει. Τα παραδέχεται και τα υπόσχεται αλλά επί της ουσίας μηδέν. Μεγάλο (μηδέν) κι ολοστρόγγυλο.

 

Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις των εκπροσώπων των ΑΝΕΛΛ. Παρατηρούμε ωστόσο ότι ξοδεύουν άσκοπα τον ελεύθερο χρόνο τους. Εκτός αν κι αυτοί αποζητούν δημοσιότητα, τους ενδιαφέρει μόνο η προβολή της δράσης τους και τίποτα επιπλέον. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν κινούμενοι σε έναν χώρο όπου άπαντες αυτοπροβάλλονται, οι δύο συγκεκριμένοι άνδρες είναι η εξαίρεση.

 

Γιατί αλήθεια επισκέφθηκαν δύο εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κι όχι εκπρόσωπο της  Κυβέρνησης, στην οποία το κόμμα τους συμμετέχει; Γιατί πριν την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αναζήτησαν ενημέρωση από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές; Γιατί δεν επικοινώνησαν απευθείας με τη διοίκηση του κόμματος τους, μέσω αυτής και με τα αρμόδια Υπουργεία;

 

Γιατί οι άνθρωποι βολεύονται με το να κάνουν μια… τρύπα στο νερό; Γιατί ικανοποιούνται με ένα δελτίο τύπου; Γιατί τους αρκεί μία ή περισσότερες φωτογραφίες; Ένα δημοσίευμα, ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, μια ανάρτηση στο διαδίκτυο;

 

Επανερχόμαστε στο περιεχόμενο του δελτίου τύπου τους για να θυμηθούμε τα θέματα που έθιξαν στα δύο ραντεβού τους: «Δημιουργία εμπορευματικού σταθμού για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων στο αεροδρόμιο». Ωραία η ιδέα τους αλλά ως «πρωτοεμφανιζόμενη» θα πρέπει να περιμένει. Σύμφωνα με την ελληνική πρακτική, θα περιμένει αρκετά.

 

Θέμα δεύτερον: «Νέα μαρίνα (στο κεντρικό λιμάνι;) για τουρισμό yachting». Αγαπητοί, ανεβάζετε απότομα τον πήχη. Με χρήματα που θα προέλθουν από πού; «Αρδευτικό δίκτυο δυτικής πεδιάδας Νέστου». Έργο ταλαιπωρημένο, που σταμάτησε για μήνες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο κ. Μαρκόπουλος στον οποίο για το θέμα απευθυνθήκατε δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Αντίθετα ο αρμόδιος Υπουργός μπορεί αν θέλει να το «επανακινήσει».

 

Συνεχίζουμε τα άλλα έργα που οι ΑΝΕΛΛ Καβάλας έθεσαν: Ολοκλήρωση εργολαβίας στην Ιχθυόσκαλα, ολοκλήρωση φράγματος Μαρμαρά, μελέτη για αρδευτικό δίκτυο στο φράγμα, β’ φάση αλιευτικού καταφυγίου πρώην δήμου Ορφανού κτλ.

 

Όλα αυτά χρονίζουν στην Αθήνα αφού ξεφεύγουν των αρμοδιοτήτων της Καβάλας και των αυτοδιοικητικών της εκπροσώπων. Ο κ. Μαρκόπουλος συμφωνεί, πιέζει αλλά η κυβέρνηση πάσχει από βαρηκοΐα….

 

Όσο για την αξιοποίηση του «Ασημακοπούλου» και την ακτή της Καλαμίτσας (υπόθεση Δήμου Καβάλας- ΕΤΑΔ), θέματα που τέθηκαν στη Δήμαρχο, ισχύει η παροιμία «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Κατά συνέπεια άνθρακες ο υποτιθέμενος θησαυρός. Μισό το δελτίο τύπου αφού στο τέλος του όφειλαν να μας εξηγήσουν τι άλλο θα πράξουν, εκεί όπου είναι το πραγματικό πρόβλημα. Στην Αθήνα.

 

Το δελτίο τύπου που μας δίνει την αφορμή του σχολιασμού, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο. Προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης του Νομού. Ε και; Τίποτα δυστυχώς δεν άλλαξε και δεν αλλάζει. Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε. Στο μεταξύ, δεν κάνουν μια βόλτα τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ από τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μάλλον θα βρουν τους βουλευτές, προκειμένου να μάθουν από αυτούς όλη την αλήθεια για μια σειρά από έργα και διεκδικήσεις που η Καβάλα αξίζει αλλά δεν έχει.

 

Με την ευκαιρία θυμηθήκαμε την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Πέραν του ότι η επίσκεψη που μας υποσχέθηκε δεν έγινε ποτέ, η μεσολάβηση που για το «Ασημακοπούλου» η Δήμαρχος της ζήτησε δεν απέδωσε. Θυμάστε; Ήταν Ιούνιος που της είχε πει να μεσολαβήσει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μπας και με αυτόν τον τρόπο ανακινηθεί η υπόθεση της μοιρασιάς των εκτάσεων του στρατοπέδου… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 

Να ένα ακόμη… σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης. Όπως διαβάσαμε χθες στη Διαύγεια, το στεφάνι που ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατέθεσε κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας το πλήρωσε όχι η Κυβέρνηση αλλά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Μα είναι δυνατόν;

 

Αμέσως πρέπει να … καταγγελθεί αφού «με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο». Κι αφού καταγγελθεί, να αναπαραχθεί η καταγγελία ώστε να βρεθεί ακόμη και στο site του CNN! Ταυτόχρονα «φλερτάρει» με σε βάρος του καταγγελία και ο Θ. Μαρκόπουλος. Ακούς εκεί να πληρώνει στεφάνι που αφορά την Κυβέρνηση….

 

Λίγη ώρα μετά την πετυχημένη εκδήλωση στους κήπους της κατοικίας του Μ. Αλή, εκδήλωση για την ενίσχυση της «Αγίας Μαρίνας», υπήρξε ευχαριστήριο από την κ. Μαρίνα Φιλίππιδου: «Ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους του ΔΣ του ιδρύματος τη Γκλόρια Μισσιριάν και το Ιμαρέτ που πραγματοποίησαν αυτή την όμορφη εκδήλωση για την ενίσχυση του Ιδρύματος Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα. Ευχαριστώ τους μουσικούς και τραγουδιστές Ιωάννη Κανάκη, Μαριάννα Κεσόγλου, Έλλη Κανάκη, Τόλη Βουβουτσιωτη, Νίκο Νασιαδη και Γκλορια Μισσιριαν που μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν.. Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Όσο υπάρχει ευαισθησία και αλληλεγγύη υπάρχει  ελπίδα».

 

Μια παρατήρηση μόνο. Στην εκδήλωση «έλαμψαν» με την απουσία τους άπαντες οι τοπικοί παράγοντες και φορείς. Δεν ήταν κανείς τους για προφανείς λόγους. Ενώ όπως λένε ενδιαφέρονται για το ίδρυμα και το μέλλον του, το αποφεύγουν Καλοκαιριάτικα αφού δεν θέλουν να μπλέξουν στο πρόβλημα του χρέους του προς το ΙΚΑ.

 

Συνεχές περιγράφεται το ενδιαφέρον του Γιώργου Καλαντζή για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των εκλογών της ΕΠΣ Καβάλας. Κάτι φαίνεται ότι περιμένει. Δεν θα περιμένει πολύ αφού σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει γνωστή.

 

Τώρα που πλησιάζει ο Σεπτέμβρης ο Δήμος Καβάλας σκοπεύει να επανέλθει στα φιλόδοξα σχέδια του για την ριζική ανακαίνιση της κεντρικής πλατείας. Ταυτόχρονα καταστηματάρχες από την πλευρά της οδού Δοϊράνης θέτουν ζήτημα επέκτασης των πεζοδρομίων ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος να στενέψει.

 

Λέγεται ότι η πρόταση βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο αλλά εντάσσεται στις γενικότερες αλλαγές που μελετώνται για την περιοχή. Για τις οποίες θα περιμένουμε αρκετά. Εκτός αν το έργο στο πεζοδρόμιο προηγηθεί. Κάτι τέτοιο ούτε δύσκολο είναι μα ούτε κι ακριβό.

 

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το μνημείο αφιερωμένο στους Καβαλιώτες Εβραίους απέκτησε νέα δημοσιότητα. Η ελληνική σημαία που είναι δίπλα του έπεσε από τον ιστό της, κάποιος διερχόμενος τη φωτογράφισε στο έδαφος και έσπευσε σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά το πρόβλημα λύθηκε κι όπως αποδείχθηκε όλα έγιναν εξ αιτίας του αέρα.

 

Πληροφορίες προερχόμενες από την Κομοτηνή αναφέρουν ότι οι εκδηλώσεις Via Egnatia αλλάζουν. Του χρόνου το περιφερειακό φεστιβάλ θα ανανεωθεί προκειμένου να αποκτήσει έναν άλλο χαρακτήρα και περιεχόμενο. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι απολύτως σωστό.

 

Οι Αντωνιάδης- Ιωσηφίδης επιβεβαίωσαν τις κακές σχέσεις τους με τον κ. Μαρκόπουλο. Στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στο πάρκο Φαλήρου έμειναν σε απόσταση από τον αντιπεριφερειάρχη, προσερχόμενοι στην περιοχή με καθυστέρηση. Έτσι έβλεπαν από μακριά.

 

Όπως κάθε Καλοκαίρι έτσι και φέτος τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη λιγόστεψαν. Υπάρχουν πρόθυμοι πολίτες να τα φιλοξενήσουν, να δημιουργήσουν για αυτά συνθήκες διακοπών. Αυτήν την περίοδο στην Παιδόπολη διαμένουν περίπου 15 παιδιά, τα οποία θα γίνουν περισσότερα όταν πλησιάσει η έναρξη της σχολικής περιόδου.

 

Επαγγελματίες και κάτοικοι της οδού Σαππαίων διαμαρτύρονται. Σε μεγάλο τμήμα του δρόμου εδώ και καιρό δεν ανάβουν τα φώτα. Τηλεφώνησαν και ξανατηλεφώνησαν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου αλλά τα φώτα δεν άναψαν. Γιατί άραγε; Μήπως υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ;

 

Με αφορμή την προβολή του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη στην εφημερίδα «Καθημερινή» (το μουσείο όπως είναι γνωστό βρίσκεται στα Κηπιά Παγγαίου), ο πρώην Νομάρχης Θ. Καλλιοντζής ρωτά: «Τι θα γίνει με τη στέγαση του;». Το ίδιο ερώτημα έχουν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι βλέπουν τον καιρό να περνά αλλά την προσπάθεια να μην έχει την ανάπτυξη που της αξίζει.

 

Είναι τέτοιο το θέμα που ταιριάζει «γάντι» στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κάποτε στον κ. Κοκκινίδη είχε δώσει υπόσχεση κατασκευής νέας στέγης για το μουσείο ο τότε Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Γιατί δεν τη συνεχίζει ώστε να την υλοποιήσει ο σημερινός;

 

 

Διαβάστε επίσης