• 28 Μαρτίου 2024,

Όλοι ικανοποιημένοι από την πολύωρη ημερίδα για το μέλλον της Παναγίας

 Όλοι ικανοποιημένοι από την πολύωρη ημερίδα για το μέλλον της Παναγίας

Το απόγευμα του Σαββάτου- μετά από αναλυτική συζήτηση κι ενδιαφέρουσα διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων- ολοκληρώθηκε  στην Παλιά Μουσική η ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της Παναγίας. Άπαντες οι εμπλεκόμενοι δήλωσαν ικανοποιημένοι αν και ο στόχος που εξ αρχής τέθηκε είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Διαπιστώθηκε ότι για να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες αλλαγές και δράσεις χρειάζεται αλλαγή νόμων. Απαιτείται μια άλλη νομοθεσία, με ποιο σύντομες διαδικασίες. Αυτό το ζητούν όλοι οι έλληνες πολίτες, κάθε ένας για τα προβλήματα που τον αφορούν και τον ενοχλούν. Στη συνοικία της Παναγίας όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να διεκδικηθεί το ίδιο ώστε με έλεγχο και προσοχή να εγκρίνονται γρήγορα όσα θετικά έχουν να προτείνουν οι ιδιώτες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, το κράτος κτλ.

Η ημερίδα άρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Ο χώρος της Παλιάς Μουσικής αποδείχθηκε μικρός. Ήταν συνεχώς γεμάτος από κόσμο. Είναι σωστή η παρατήρηση ότι οι κάτοικοι της συνοικίας δεν ήταν πολλοί. Ωστόσο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι από την εκδήλωση πέρασαν περισσότεροι, ήταν αδύνατον να την παρακολουθήσουν όλη για πολλούς λόγους. Στο τέλος , έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση κι ένας άμεσος διάλογος (πολλές φορές πολιτών- εκπροσώπων υπηρεσιών) από τον οποίον οι πολίτες (που ρωτούσαν) βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον είναι καλύτερα ενημερωμένοι.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Αναδείξαμε τα προβλήματα στους φορείς. Υποβλήθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν απαντήσεις» είπε στην Πρωινή ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων Φώτης Λαζαρίδης. Κατά την άποψη του το βασικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο και σύντομο το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη συνοικία. Η οποία ας μη ξεχνάμε, έχει χαρακτηριστεί προ ετών «ιστορικός τόπος». Ο κ. Λαζαρίδης σχολιάζει θετικά την παρουσία στην εκδήλωση της διευθύντριας της αρχαιολογίας κ. Δαδάκη. Κατά τον πρόεδρο του συλλόγου η κ. Δαδάκη απάντησε σε πολλά ενδιαφέροντα και κρίσιμα ερωτήματα που της υπέβαλαν ακόμη και απλοί πολίτες- κάτοικοι της περιοχής.

Οι παριστάμενοι ξεχώρισαν την εισήγηση του προέδρου του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ, επειδή η ομιλία του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου ήταν πολύ συγκεκριμένη. Εισηγήσεις για το τι έγινε σε άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας θα μπορούσαν να παραλειφθούν ή να γίνουν αλλά σύντομα ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας κ. Γιαρματζίδης επανέλαβε τη γνωστή και σωστή πρόταση για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού οργανισμού που θα ασχολείται μόνο με τα θέματα της Παναγίας. Η Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν είχαν κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν. Επανέλαβαν γνωστές απόψεις τους, τις οποίες ισχυρίστηκαν (ορισμένοι) ότι θα προβάλλουν πιο αναλυτικά στο προεκλογικό τους πρόγραμμα. Άρεσε η ομιλία Μουριάδη επειδή ήταν συγκεκριμένη ενώ μία ακόμη φορά ο Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών. Τόνισε ότι για την Παναγία πρέπει να υπάρχει συνεργασία και με τους κατοίκους αυτής. Σημειώνουμε ότι την ημερίδα διοργάνωσε – εκτός από το σύλλογο κατοίκων- ο σύλλογος των Αρχιτεκτόνων. Οι απόψεις του οποίου επίσης σχολιάστηκαν θετικά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης