• 8 Μαΐου 2024,

Όλοι πιο έτοιμοι για περιστατικά ενδοοικογενειακής- έμφυλης βίας (φωτογραφίες-video)

 Όλοι πιο έτοιμοι για περιστατικά ενδοοικογενειακής- έμφυλης βίας (φωτογραφίες-video)

 

Στον όμορφο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων (περιοχή Αγίου Γεωργίου) πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μία ακόμη συνάντηση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία.

Η συνάντηση- εκδήλωση μετά διαλόγου έγινε με αφορμή ένα συνέδριο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Εξαιτίας του οποίου δεν ματαίωσαν την άφιξη τους στην Καβάλα γυναίκες που επρόκειτο να λάβουν μέρος και να μιλήσουν σε αυτό.

Το Λύκειο των Ελληνίδων, ο σύλλογος Πνοή και η ομάδα «ΒΙΑ STOP» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία σε μια συνάντηση για το επίκαιρο σοβαρό πρόβλημα. Την παρακολούθησαν κυρίως γυναίκες. Γυναίκες εκπρόσωποι συλλόγων, γυναίκες εκπρόσψποι υπηρεσιών και φορέων που έχουν να κάνουν με τα θύματα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Έλαβαν έτσι οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς θα χειριστούν ακόμη καλύτερα τέτοια περιστατικά. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν εκπρόσωποι της ομάδας «Δύναμαι», της ομάδας οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» αλλά και εκπρόσωπος του Προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής  στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

Από τις βασικές εισηγήσεις που μπήκαν κατευθείαν στην ουσία του προβλήματος, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καβάλας Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε μιλώντας στο κοινό και ότι: «Στην Ελληνική Αστυνομία όλα άλλαξαν από το γνωστό περιστατικό της γυναικοκτονίας έξω από Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Από το περιστατικό αυτό και μετά σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση έρχονται συχνά διαταγές και οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο σωστά το θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Να δείξουμε κατανόηση, να δείξουμε εχεμύθεια. Να λύσουμε το πρόβλημα τόσο προσωρινά όσο και οριστικά.

Για την περιοχή της Καβάλας και μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου βρέθηκαν χώροι φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Θα αφορούν ένα πρώτο διάστημα 1 έως 3 ημέρες. Μέχρι την εξεύρεση οριστικής στέγης. Έχουμε αύξηση των καταγγελιών στο Νομό μας ενώ πρόθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι πριν το Καλοκαίρι να δημιουργήσει και να λειτουργήσει γραφείο ενδοοικογενειακής βίας».

Διαβάστε επίσης