• 9 Μαΐου 2024,

Το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας προβάλει τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου (video)

 Το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας προβάλει τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου (video)

Με τη διαδικασία της συνέντευξης τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ πρόβαλε χθες την επιστολική ψήφο ως μια ακόμη δυνατότητα συμμετοχής στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος τύπου της Νομαρχιακής Μιχάλης Σκαρτούλης, ο γραμματέας Κάρολος Κώστας Παπαδόπουλος και ο αναπληρωτής γραμματέας Κώστας Χατζηαναστασίου.

Για όλη τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που είναι απλή αλλά έχει τελική προθεσμία την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρθηκε το μέλος του κόμματος Δέσποινα Κουνάκου. Η κ. Κουνάκου εξήγησε τι σημαίνει επιστολική ψήφος.

Τόνισε το απλό της διαδικασίας και πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα μέσω του διαδικτύου. Περιέγραψε επίσης το πώς ασκείται η εκλογική διαδικασία. Πως παραλαμβάνονται τα ψηφοδέλτια κτλ. Όπως είπε διευκολύνονται δύο κατηγοριών ψηφοφόροι.

Οι νέοι που την περίοδο των Ευρωεκλογών θα βρίσκονται μακριά από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους για επαγγελματικούς λόγους και οι Έλληνες του εξωτερικού. Άνθρωποι οι οποίοι πλέον έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό και δεν έχουν τη δυνατότητα σε οποιεσδήποτε εκλογές να βρίσκονται στον τόπο όπου συνήθως ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με την κ. Κουνάκου η επιστολική ψήφος εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Αντιμετωπίζει δηλαδή το μεγάλο πρόβλημα της συνεχώς αυξανόμενης αποχής. Πριν από την κ. Κουνάκου ο Μιχάλης Σκαρτούλης τόνισε το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα στοχεύει δίκαια στη δεύτερη θέση και θα τα καταφέρει.

Εν τω μεταξύ από σήμερα και κυρίως μετά την εορτή του Πάσχα πολλοί και διάφοροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος θα βρεθούν έστω για λίγο στην πόλη της Καβάλας. Αναμένεται να τύχουν σχετικής υποδοχής, προβολής και φιλοξενίας από την  τοπική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης