• 9 Μαΐου 2024,

«Στην οδό Σπετσών υπάρχει μεγάλο πρόβλημα»

 «Στην οδό Σπετσών υπάρχει μεγάλο πρόβλημα»

Φωτογραφία αρχείου

Τα νέα από το έργο του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» στην αγορά του Αγίου Νικολάου δεν είναι καλά.

Η εξέλιξη των εργασιών στην οδό Σπετσών την περασμένη Πέμπτη (προχθές)  αποκάλυψε κι άλλα αρχαιολογικά ευρήματα! Για τα οποία θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι αυτά να αξιολογηθούν και οι εργασίες να ξαναρχίσουν, αναμένεται να μεσολαβήσει ένα μικρομεσαίο αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικό χρονικό διάστημα.

Για το θέμα μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης. Ο πρόεδρος παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών στην αγορά του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται καθημερινά. Πολλές φορές και δύο φορές την ίδια μέρα.

Βλέποντας και χωρίς να είναι ειδικός, αυτό που βρέθηκε στην οδό Σπετσών σχολίασε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα εύρημα παρόμοιο με όλα τα προηγούμενα. Πιθανολογεί δηλαδή ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο από αρχαιολογικής πλευράς αλλά θα προκαλέσει καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου.

Στο συγκεκριμένο δρόμο σύμφωνα με τον Γιάννη Κελγιώργη, η οδός Σπετσών είναι σκαμμένη με χαντάκια εδώ και δυόμιση μήνες! Στη συγκεκριμένη οδό -τονίζει με νόημα- υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα πιο σκληρά μιλούν για την εκκρεμότητα οι επαγγελματίες της ίδιας οδού.

Δεν μπορούν να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους όσο μπροστά από τα μαγαζιά τους βρίσκονται χαντάκια. Κι αν σ αυτά δούλευαν εργάτες κάθε μέρα το πρόβλημα θα ήταν ίσως μικρότερο. Για πολλές όμως ημέρες ίσως και εβδομάδες τα χαντάκια παραμένουν απλώς ανοιχτά και εργάτης δεν εμφανίζεται κανείς!

Ο Γιάννης Κελγιώργης είπε στην Πρωινή ότι γενικά το έργο έπρεπε να είχε καλύτερο σχεδιασμό από το ξεκίνημα του καθώς όπως εκτιμά κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί. «Στην περιοχή κατά το παρελθόν έγιναν κι άλλα έργα. Έπρεπε να ξέρουν τι θα βρουν και να έχουν προετοιμαστεί» είπε ειδικότερα.

Η διαμαρτυρία του αφορά και την παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ στην οδό Ομονοίας καθώς και σε αντίθεση με αυτά που ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος, οι εργασίες επί του πεζοδρομίου από το τμήμα της Αβέρωφ μέχρι την Παύλου Μελά. Δεν τέλειωσαν. Συνεχίζονται παρά το ότι φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.

*Το ωράριο της αγοράς σήμερα Σάββατου Λαζάρου είναι: 08.30- 15.00 και αύριο Κυριακή των Βαΐων 11.00 με 15.00. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης