«Όλοι ρωτούν πότε θα αρχίσουμε δρομολόγια»

 «Όλοι ρωτούν πότε θα αρχίσουμε δρομολόγια»

Στο λιμάνι «Φίλιππος Β’» βρίσκεται αυτό το διάστημα το υδροπτέρυγο «Κωνσταντίνος Ι». Πρόκειται για το υδροπτέρυγο που ετοιμάζεται να αρχίσει την εκτέλεση δρομολογίων από την Καβάλα προς το νησί της Θάσου και ειδικότερα προς το λιμάνι του Λιμένα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η εταιρεία που θα αναλάβει τη δρομολόγηση του υδροπτέρυγου αναμένει από την Αθήνα τις τελευταίες άδειες. Μια διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 10 – 15 ημέρες ακόμη, αν και η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ουδέποτε αστειεύθηκε.

Πρόκειται για μια επενδυτική δραστηριότητα θυγατρικής εταιρείας από τη Λετονία. Μια εταιρεία πανίσχυρη που ονομάζεται Unimar. Το γεγονός ότι πίσω από τη δραστηριότητα υπάρχει η συγκεκριμένη εταιρεία της Λετονίας αποδεικνύει το πόσο αποφασισμένη είναι η θυγατρικής της στην Ελλάδα να υλοποιήσει ότι έχει κατά νου. Παρά το ότι η γραφειοκρατία προκαλεί καθυστέρηση κι έτσι χάνονται πολύτιμες καλοκαιρινές ημέρες, παρόλα αυτά φαίνεται ότι οι Λετονοί επιμένουν και θα επιμείνουν ως το τέλος, υποσχόμενοι δρομολόγια από την Καβάλα προς τη Θάσο και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Συνομιλώντας με ανθρώπους που γνωρίζουν καθώς εργάζονται καθημερινά στο υδροπτέρυγο, αντιληφθήκαμε αφενός την αποφασιστικότητα της εταιρείας κι αφετέρου την έκπληξή τους για το φαινόμενο της ελληνικής γραφειοκρατίας. Εκείνο που επίσης καταλάβαμε ήταν ότι αντλούν κουράγιο από το ενδιαφέρον των πολιτών. Όλοι, δήλωσαν χαρακτηριστικά στην ΠΡΩΙΝΗ, μας ρωτούν πότε θα αρχίσουμε την εκτέλεση των δρομολογίων. Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, με τα ισχύοντα δεδομένα, είναι ότι εφόσον η δραστηριότητα αδειοδοτηθεί τότε τα δρομολόγια θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης